Ork hardware upgrade, v2.0 ->v7.0

SZERZŐ: Transferatu 08:07

Helló mindenki!

Nem is mondom hogy mennyire eltűntünk, úgy is tudjátok. Hobbi szempontjából elég csapnivaló volt a tavalyi év, egy kezemen meg tudom számolni, hány játékot toltunk a cimbikkel, annak is a 90%-a killteam volt, ergo a hobbi lelkesedést eléggé hazavágta a babatologatás hiánya. Próbáljunk javítani, emhol egy poszt, kicsit sok, de remélem, megfelelő ellentételezés a majd egy éves kuss miatt...

Szóval, alább következzen egy rakás ork jármű, amik majdnem mind régi, második kiadás környéki ketyere felhasználásával készült. Meg lesz egy kivétel is, erősíteni, amit kell... Elnézést a képek minőségéért, sajna nem volt jobb eszköz épp, remélem, el tudjátok nézni, nekem valami nagyon retro VHS minőségnek tűnik :D
Kung Fury rulez! :D

all.jpg

Ork ironwing!!! :D

1. Grot whirlwind
Felhasználási javaslat:
grot tankként, mek gunként, stb. Grot tanknak kicsit kicsi. Az alapja a még mindig "legfrissebb" kiadású wartrakk. Vicc hogy ez még nem lett kivonva a forgalomból. :D 
Kellett még hozzá néhány mk2 rhino előlap, meg a DA/Ravenwing keretről a rakétavetők. +Só, bors.

gt1.jpggt2.jpggt3.jpg

Tallarn grot, ójeee!

2. Gun trukk
A régi trukkok sok mindenre nem jók már, senki nem hiszi el, hogy a "kettesrencer" óta másfélszeresére nőtt orkokból elfér rajta egy tucat. De forgeworld-ös Guntrukkoknak még jók lehetnek. Utólag is köszönet Egilnek a trukkokért, és Darkeronnak a rakéta-állványokért! A guntrukk alapja a már említett lejárt szavatosságú trukk, egy kis predator felső lappal megtoldva hátul, illetve whirlwind tornyok. A tornyok levehetőek, cserélhetőek (lesznek majd más fegyórendszerre). Ezt big lobbának használom - majd. Ha. Játszunk...

gw1.jpggw2.jpggw3.jpg

3. Wildboarding unit
Ha már régi trukk, itt egy feltupírozott verzió belőle. A mérete kb megfelel a mostani trukknak, van benne warbuggy-ból, 2 trukkból, deffkoptából készült a lövész rész, és persze régi vaddisznók a kerekek helyén... Szintén kihalófélben lévő GW termékek.

t1.jpgt3.jpgt2.jpgt4.jpg

Kicsit máshogy néz ki itt egy kerékcsere

4. Looted waggon
No emhol a kivétel. Az egyik mk1-es rhino alapra épült, leman russ toronnyal, régi warbuggy/trakk fegyveressel meg fegyverrel. A másik mk2-es rhino alapon, chimera felső törzzsel, tákolt chimera toronnyal, az ágyúcső egy hordó, a torony és a cső találkozásánál a páncéllemez egy tolólapból lett kialakítva. Új rhinohoz új kiadású ork gunnerek járnak.

lw1.jpg

MK1lwa1.jpglwa2.jpg

MK2

lwb3.jpglwb2.jpglwb1.jpg

Mad Max? Where???

5. Battlewaggon.
Hát ez egy régi darab, csak kilencedik szülinapjára kapott új sminket. Lehet hogy néhányan emlékeznek rá a 2008-as GD-ről, ott neveztem vele, hoztam is haza konverzió különdíjat, kettőt is. Azóta sajna nem preferálják a konverziót külön, így nincs sok értelme indulnom a GG-n, mert festeni - amint látjátok - azt nem tudok. Na jó, fényképezni se. :D
Az alapja régi rhino, kettő is, egymás mellé pakolva, lánctalpak a kieső "köztes" lánctalpakkal megtoldva a hosszúság kedvéért. Az oldalágyúk régi predator oldaltornyok, a fő pukkantója szintén avítt vindicator ágyú, meg egy lascannon felfúrva zzapgunnak. Szorri a sista előlapokért, még akkor szereztem, amikor a sisterek még aktívan kaphatóak voltak. Ja, a kémények tejszínhabos flakon fejéből vannak.

A teljes felszerelése: 4 big shoota, 1 killkannon(?), deffrolla, grabbin claw, boarding plank.

bw6.jpgbw5.jpgbw4.jpgbw3.jpgbw2.jpgbw1.jpgbw7.jpg

Persze a GW pár hónappal a nevezés után kiadta a hivatalos battlewagont, ami eléggé zárójelbe tette ennek a dögnek a futtatását az asztalon... Lehet hogy inkább superheavy-nek kéne használni a mérete miatt...

Emiatt a dög miatt kellett kés alá feküdnöm. Miközben ezt tákoltam, úgy belevágtam a kezembe, hogy kézsebésznek kellett properül összeraknia, mert voltak gázok a gyógyulással. De megérte a véráldozat a két különdíjat. :D 

No, hát ennyit az ork upgrade-elt vasakról. Szeretem a régi cuccokat, de egyre kevésbé passzolnak az új vonalhoz méretük és egyebek miatt. Ilyenkor szoktam széjjel trancsírozni őket, az említett módokon. Sajna a készletem véges, pedig kellene még két-három grot whirlwind, meg ugyanennyi guntrukk is a jármű szakaszok kimaxolásához. A másodikhoz megvannak az alapok, de nem whirlwind torony lesz hozzájuk, más rakéta-állványzatot kapnak majd.

Háááát ennyike. Remélem tetszenek. És kielégítő visszatérés volt ide. Igyekszem majd sűrűbben írni... :D

 

 

2017 ápr. 10

Címkék: conversion convert 40k warhammer ork kitbash

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr712409937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2017.04.10. 11:03:28

Pont most vágtam neki én is egy 2. kiadásos ork bandának. Az a wagon nagyon király, szép munka :)

Transferatu 2017.04.10. 11:13:08

@zirrian: Na, örülök hogy vannak még más "régészek" rajtam kívül 40k-ban. :D
Kiváncsi lennék a készülő bandára, inspirációnak meg nosztalgiának is.
A wagon köszöni szépen a dicséretet, igyekszik csini lenni. :D

zirrian 2017.04.10. 11:24:54

@Transferatu: Ha épp nem felejtem el, meg haladok velük, akkor rakok fel a blogomra képeket. egyelőre a 2. kiadásos kezdődoboz orkjait meg gretyóit kezdtem el, majd májusba jön soksok erősítés.

Transferatu 2017.04.10. 11:36:29

@zirrian: Remek! Akkor majd én is bátrabban nyúlok itt a retróhoz. :)

Sándor Kaba Sarkadi 2017.04.10. 11:53:55

Milyen édibédi undibundi kis szörnyűségek! Én engedném barátságos meccsen hozni, kérdés nélkül. Hivatalos versenyek már úgysincsenek, de legalább Tatán/Tatabányán/Komráomban/[insert random city from Dunántúl] simán felférnek egy hangulatos, sörözős baráti meccsre!

Transferatu 2017.04.10. 11:57:47

@Sándor Kaba Sarkadi: :D Azt hiszem, ennél többet nem is kérhetnék! :D Köszönöm, jól esett!

Dakkadakka 2017.04.10. 13:22:05

Üdv!

Mindig inspirálódok az alkotásaidon! Én is most fejlesztem a járműparkom...eddig a régi trukkokat buggynak használtam, de így most látom a lehetőséget egyéb felhasználásukra is:)

Egyébként nagyon megák kinézetre...még talán festésre is:) Mindenesetre egyben látni őket elég ütősek. Kár, hogy nem sárgák:)

Da Svindla

Transferatu 2017.04.10. 13:45:01

@Dakkadakka: Köszi köszi köszi! :D
A festés kb 85%-os, de annyit matattam rajtuk, hogy már kellett a sikerélmény vagy a pozitív visszacsatolás. Meg is kaptam eddig rendesen. :)
Hajrá a járműparkhoz!
Sárga festékkel még nem nagyon találkoztam normális minőségben, én okkereket használok helyette, de a lootolás miatt is kékek ugyi. XD

Én tök örülnék neki, ha ide be tudnátok linkelni a saját motyóitokat 40kork/retro-ork kategóriában. Nem azért, hogy olcsón és gagyin kommenteket gyűjtsek, hanem hogy egy helyen legyenek, és én is könnyen inspirálódhassak :D

MARNEUS 2017.04.10. 22:06:24

@Transferatu: Az én véleményem ismered ! Permanensen oda vagyok az alkotásaidért :D De itt is meg kell dicsérjem :D KibaSzép munka!
Maxi Gratula !
...ééééés várjuk a további Témába vágó cikkeidet is :D

MAC

Transferatu 2017.04.10. 22:37:43

@MARNEUS: Jajj na, a végén még elpirulok! :D
Vannak még ötletek dögivel, meg battlewagonok és trukkok futómű nélkül. Csak mire azok elkészülnek - ilyen tempóval - lesz vagy másfél év megint. :D
Lehet hogy koncept poszt lesz belőle, az gyorsabban megvan. :)

Sándor Kaba Sarkadi 2017.04.11. 07:42:01

@Transferatu: Óhajod számomra PARANCS, Hadúr!!!

2010-ben készítettem akváriumszivattyúból két Killa Kant, még megvannak a fényképek (a figurák azóta Endrével együtt eltűntek a Terror Szemében).
A linket megpróbáltam bemásolni ide, de a kedves blog.hu azt írta, hogy "Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"

photos.google.com/share/AF1QipNXTC3Rmuhv1gwFXN2hUnl3-cw9ZNo_ka__YGzbXboYqvWtgtoaJR3swcagHhEmfw?key=d21SNVNfOHN3ZFZsdE9odWhBd2R1cTliUDV3c053

Sándor Kaba Sarkadi 2017.04.11. 07:42:56

@Sándor Kaba Sarkadi: Remélem így már megjelenik és működik :)

Transferatu 2017.04.11. 08:15:58

@Sándor Kaba Sarkadi: Háhááá! Buhera parti! Én még 15 évvel ezelőtt öngyújtókból csináltam lépegetőket. Ha megvan még valahol, majd bedobok róla egy képet.
Király cuccok, fullos festéssel nincs kép? Rájöttem hogy fogaskerekek után kell néznem... na tessék, máris inspirálódtam. :)

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása