WAAAGH on da beach

SZERZŐ: Transferatu 19:38

... Az egész idiótizmusról én tehetek legfőképp, a csapattagok IQ csökkenésének felelősségét is magamra vállalom, amit elszenvedtek a dioráma-készítés alatt. Csinálhattunk volna valami hagyományosat. Valami borongósat, vérben és dicsőségben megmártózott "csillag-lovagokat", vagy bármit, ami 38 000 év múlva divatosan dekadens lesz. De neeem.

Épp MAC vendégszeretetét élveztük, és próbáltuk kitökölni, hogy mivel is nevezzünk majd fél év múlva a GD-re csapatostul. Kellemes kora-nyári időben az ember már el-elkalandozik a közelgő élmények felé. És akkor beugrott egy kép, a C*ca-C*la kör alakú logója, amit reklámként szoktak világíttatni pultok felett, és véletlenül belekeveredett a képbe az Evil Sunz ork klán felségjelzése. "Biztos azé', mer' piros meg kör alakú." És ottmaradt, idiótán vigyorogva. Vajon mit csinálhatnak az orkok egy C*ca-C*la Beachouse jellegű rendezvényen? Na, itt szaladt el a ló, amikor ez bekerült a TMT manufaktúra közös tudatába. Vagy inkább tudatalattijába, hamár orkokról van szó.

Innentől kezdve egymás szavába vágtuk az épp eszünkbe jutó gegeket, és közben igyekeztünk nem belefulladni a saját röhögésünkbe. A projekt három-harmados többséggel nyert a szavazáson. A Waagh on da beach lett a közös nevezés.

Az első kör az enyém volt, és a konceptek segítségével igyekeztünk beszavazni a jobb poénokat, a gyengusokat hátrahagyva. No meg próbáltunk reális keretek között maradni, ami a megvalósítást illeti. Persze ez nem sikerült, de úgyis találunk annyi külső bűnbakot és nehezítő körülményt, amitől ezek után is nyugodtan tudjunk aludni.

Nyáron mindenki serényen dolgozott saját megrendelésein (már akinek volt) vagy egyéb szezonális elfoglaltságai akadtak, így szeptember környékén kezdődött a második felvonás, az alkatrészek felkutatásával és beszerzésével. Jóllakott kisbabaként egészségeset pihentünk erre - egészen október végéig. Egen, megint egy hónapos volt a GD nevezés tényleges elkészítése...

No, leosztottuk a koncepteket MAC-kel, ő lett a  stand-alone karakter-modellező és terep-megálmodó, én a prop és épület-modellező, és az azokhoz tartozó babák atyja. Tippi az első festhető modelleket november közepén kapta kézhez - épp mikor leginkább dúlt benne a leszokoda-fázis ex-kedvesével kapcsolatban. Sajna működött náluk a kémia bár kicsit máshogy is, már ha hinni lehet a dokiknak, akik szerint egy tartós kapcsolat során az emberek gyakorlatilag kémiai függőségbe kerülnek társukkal, és a szakítás ugyanúgy megviseli az embert, mintha a cigiről és/vagy egyébről szokna le. Maxi riszpekt azért, hogy Tippi még így is küzdött a festéssel, pedig "Mister Demotiváló(dott)" első helyére esélyesebb volt épp, mint GD nevezésre (és ersze ő hozta el a gobbót :D).

MAC segítségével aztán a festés - és főszereplésével a tábla (miközben én a karaktereknél segédkeztem) - "prezentálható" szintre emelkedett, bár fanyar mellékízzel, mivel ha nem jönnek közbe említett csúszások és alkotói válságok, letisztultabb diorámát tudunk a tisztelt zsűri - és nem utolsósorban a kedves közönség - orra alá dörgölni. Volt még a kezünkben dögivel, csak a naptárból fogytak ki a napok. A végén már kétnaponta jártam MAC-hez, hogy összepofozzuk a diót, a GD előtti péntek pedig kifejezetten lefulladásig ment. A vízeffekt meg jól kibabrált a végeredménnyel.

a dió madártávlatból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lássuk a stáblistát:

Pumela Andersork

 

David Hasselhork

 

Röplabdások

 

Vizibicikli

Squig-juice, gyros

Schauma reklám-geg

goblin kalózok

Ráktaposók

Beachboss

Kipihent készítők (Tippi otthon ugyanúgy nézhetett ki az utolsó éjszaka...)

 

Ennyike. Reméljük, tetszenek - és láthatóak is a képek. Nem sikerült túl jól a galéria, de ez direkte van, hogy a néző a maradékot saját képzeletéből egészítse ki, és így sokkal jobb lesz az összkép... ;-)

2011 dec. 06

Címkék: 2011 beach ork diorama gamesday waagh

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr943443754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MARNEUS 2011.12.07. 22:51:19

Nagyon jó kis leírás ! Tetszik a stílus! tessék többet írni !

MAC

goblinpirate 2011.12.08. 08:14:41

Sanyi! Hármunk közül te fogalmazol a legfrappánsabban:D. A könnyeimmel küszködök,pedig nekem volt prewiew is:D.

Gróf Úr 2011.12.08. 08:22:22

Még mindig jók vagytok, fiúk! A cuccról dobjatok majd fel egy képet, ha beérett a vízeffekt! ;-)

Transferatu 2011.12.08. 08:25:18

Tönk jú mindenkinek! :)
MAC, ha lesz miről, írok.
Gróf Úr, lehet hogy még pofozgatjuk kicsit az új 'képezés előtt, a vízeffekttel eggyütt...

Sebitar · http://sebitar.blog.hu 2011.12.08. 09:03:33

Uff!

Valamiért nem tudtam tegnap hozzá szólást írni.
De megteszem most. Nagyon f***a lett! Már a GD-n is néztem, hogy milyen jópofa, de így a rajzokkal mégjobb...
Le a kalappal előttetek!

Sebitar

Transferatu 2011.12.08. 09:19:35

Valami miatt hülyéskedik a blog, hol megjelenik, hol eltűnik az írott komment. Nem tudom, mi a baja a renccernek.

Sebitar, köszönjük szépen!

ThomasMore 2011.12.08. 14:32:08

Írtad, hogy a vízeffekt jól kibabrált a végeredménnyel. Ezt kifejtenéd? Miért ilyen hab az egész strand amúgy?

kabaman 2011.12.08. 14:37:11

Az a baj, annyi rejtett poén van a dióban, hogy élőben nem is vettem észre mindet. Pl. Pamelát és a Gyrost. Pedig a hasamat fogtam a röhögéstől!

Csak így tovább fiúk!!!

Transferatu 2011.12.08. 14:42:03

@ThomasMore:
Az a fehér konkrétan a meg nem száradt vízeffekt, ami alapból egy tej/tejföl színű/állagú dolog. Ha sikeresen kiszárad, átlátszó és csillogó felületű lesz - és jóval szilárdabb. Szóval azt hiszem, sajna mindkét kérdésedre válaszoltam is ezzel. :D
Alapvetően átlátszó/formázható felületű vízeffektet vettünk, hogy tetszés szerint aláfesthessük a víz (és egyéb beleöntött folyadék) színét, majd ezt "víz"-szintre emeljük az effekttel. Csakhogy kell még kb másfél hét (mai naptól, nem a GD-től) egyes infók szerint, mire tökéletesen kiszárad. No, ezt nem tudtuk.

Transferatu 2011.12.08. 14:44:53

@kabaman: Köszönjük szépen, igyekszünk. Lehet hogy az idiótizmust mellőzzük majd a jövő évi gobbó nevezésünkből, de ha időm engedi, saját orkjaim hasonló ívű kivitelezését majd megosztom itt a blogon, és remélem az is tetszeni fog...

ThomasMore 2011.12.08. 14:53:09

@Transferatu: Várom már a végleges állapotot ;)

sztyopper 2011.12.08. 19:11:15

Jó a cikk tetszik.
Tök jó látni ezeket a concept rajzokat szuperek.

trollfin 2011.12.08. 19:12:56

Hello

10/10-es mind az ötlet, mind a kivitelezés. Kajak azt hittem, hogy a vízeffekt direkt ilyen, ki tudja ezek az orkok milyen háborgó tengerben szeretnek strandolni. :D

Transferatu 2011.12.08. 19:56:09

@ThomasMore:
Hát, már én is látnám a végleges vízeffekttel - meg egy kis javítással...
@sztyopper:
Köszönjük még egyszer! Zárójelben, ha valakinek konvertálhatnékja támad, de hirtelen kifogy az ötletekból, a manufaktúra szívesen bér-konceptel (ez milyen hülyén hangzik :D)...
@trollfin:
Nagyon hálásak vagyunk a túlpontozásért, habár érzek egy kis elfogultságot a T. zsűri részéről (én a ma estéért a TMT-nek 6 pontot adok - biztos szigorú vagyok, dehát úgyis magunkat értékelem :D)

sztyopper 2011.12.09. 18:45:56

@Transferatu: Nem túlpontozás ez, hanem agyrobbanással bármelyik alapból, mint az orkból, mint a Baywatch-ból hatalmas poént lehet kihozni.
Nektek ez sikerült.

Mellékesen 10-15 éve mi is gondolkoztunk egy Baywatch szerepjáték megvalósításán. Valahogy sikerült belevinnünk a hidegháborút is orosz békaemberekkel és atom tengeralattjárókkal. Talán ez is volt az alcíme: "avagy a hidegháború a tengerparton még tart!"

Transferatu 2011.12.09. 19:29:49

@sztyopper:
Az agyrobbanás mindig jóóó! :D
Csak jól süljön el. Jól hangzik ez az RPG, csomó hasonló idiótizmust lehetne csinálni, akár táblásban is (scenario: "Monday Morning Metro Terror" - különböző frakciókkal, mint nyugdíjasok, diákok, stb take and hold missön, a metrószerelvények mint objektíva, de ez megfelelő szabályok és frakciónkénti veri szpesöl képességek nélkül még csak egy csíra)...

Sebitar · http://sebitar.blog.hu 2011.12.17. 18:22:17

HmHm...nem száradt még ki a gyanta?:))

Transferatu 2011.12.29. 08:59:17

@Sebitar: Sajna még én sem tudom, bocsi a késői válaszért. A cuccos MACnél van, és az ünnepek nem sok időt hagynak kommenikációra és fényképezésre - ezeket családokra meg ilyen dolgokra tölti az ember, asszem :D
Én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy van-e fejlemény...

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása