Dwarf Gyrocopter konverziók

SZERZŐ: Transferatu 19:33

Hollá!

Tölgyeim és nyulaim, baaaaaaaaaaaaazihosszú kuss - mind kreatív mind kommunikatív kuss - után újfent emhol egy poszt, tőlem nektek, sok szeretettel és még több pillanatragasztóval az ujjakon. A baaaaaaaaaaaaazihosszú kihagyásnál csak egy hosszabb dolog volt: amíg ez a dög végre megszületett. Mee! A culpa, én voltam a rest, vagy inkább mega-rest ezzel a dologgal kapcsolatban. Szerencsétlen Tippi, annyira nem bírta kivárni, mire elkészülnek a kopterei, hogy inkább eladta a törpéit! :)

Na jó ez nem igaz, mire észbe kaptam, eladta a törpöket, viszont a tartozás az tartozás, ergo gyorsan bedaráltam a két törpe koptert, mert bazira, sőt, mega-bazira égett a fejem. Nos, ki emlékszik még erre?

gyrocopter.jpg

Húha, rajta van a dátum, így még inkább szívás az egész részemről! :)

Nos, ez volt a terv, a Tippi szeretett volna ugróhátizsákos törpekoptereket, ez volt az alap koncepció, amit a képen láttok. El is kezdtem, aztán "állt a projekt" (de szépen mondtam) mondhatni baaaaaaaaaaaaazihosszú ideig, mire beütött az eladás, én meg gyorsan összedobtam. Hát emhol a szépképek, hátrább meg a funcionálisak, érkezési sorrendben kapjátok a végeredmény prezentéjsánt, illetve a hogyankészültöt utána...

Szóval...

Dwarf Gyrocopter conversion

(itt mormog a moziban a közönség, miközben eltűnt a cím és az első képkockáig sötét van)

full.JPG

Hát erre kellett várni három évet Tippinek. Szerintem sem érte meg! :D

Szóval két darab ugróhátizsákos törp, enyhe különbségekkel itt-ott, hogy ne klónok legyenek. A GS-t itt-ott még meg kell majd abajgatni, de az már csak hab a torteszon, ez itten kb a végleges verzió, ami a modelleket illeti. Így néz ki szólóban:

kopter2muti.JPG

Emígy a két oldala:

kopter2.jpg

Emígy pedig tádámm! 360 fogban elforgatva... na jó, 45 fokonként, a másik kopter:

kopter1 360A.jpgkopter1 360B.jpg

Emhol a bééézekről kicsivel jobb képek:

baseB.jpg

Nem spiráztam túl, mi? Nem akartam hogy elvigye a hangsúlyt a törpékről a base, a méretük miatt viszont elég könnyen bele lehetett volna csúszni ebbe a hibába. (vagy csak védelmezem a lustaságom...)

baseA.jpg

És végül egy bjútishot a rotorról:

rotor.JPG

Nos, hát emígy néznek ki.Remélem régi és új gazdái is örülni fognak neki, maxi szarnakérzemmagam a csúszásért, ezer bocs (plusz áfa és késedelmi kamat), Tippi!

Most elköszönök azoktól, akik csak a végeredményre voltak kíváncsiak, köszi srácok hogy itt voltatok! :) Remélem tetszik a végeredmény! 

Következzen a hogyan készült, csak azoknak, akik tényleg szeretnek olvasni és rá is érnek!

Szóval, jó régen kezdtem ebbe bele, az alapanyagokat nagyrészt a gazdi adta, törpe alkatrészek dögivel voltak. Alapvetően a koncsepto is úgy készült, hogy a már meglévő alkatrészeket próbáltam szétválogatni hasznos/nem hasznosra, és azok alapján felvázolni valamit, ami kivitelezhető és talán jól is néz ki. Az első kopterrel nagy lendületből el is jutottam a következő pontig, még a projekt indítást követő hónapokban:

elso resz.jpg

Oszt megakadtra állítottam a feladatot valami miatt. No de nézzük, mi miből van.

Törpe harcos az alap, kis GS a szemüveghez, done! A központi tengely ketyere a távcső vagy talajfúró törpizéből van kialakítva.aztán egy hordó van alatta, ha jól látom az ogréktól kérték kölcsön, az oldalhordó szintén törpe. A hátizsák, hát azt nem tudom, ami a középső hordó alján van, gondolom az is meglepő mód vmelyik törpe dobozból esett ki. A fogaskerekes rész talán defiler/soulgrinder kar eleme. A lángszóró itt a törp légkalapács GS-sel dekorálva, ha megnézitek még láthatjátok a hegyét a lángnyelvek előtt. Jó rég volt, és ami a kezem ügyébe került és hasznosnak tűnt, belepakoltam, és nem írtam listát belőle, hogy alkalomadtán miből tudom újra megcsinálni...Jah, van ott még egy stirol kiegészítés is, ami egy kicsit távolabb tolta a törpe hátától a cuccost. Hogy ne nyomja agyon...

...

Ez volt az idő jelzés, három pont, mindegyik egy évet jelent...

Jöttek a fejlemények, és asszem hétfőn vagy még múlt hét végén, miután újra beizzítottuk a prozsét, összetákoltam a második törpöt is a hátIzsákjával. A második pedig megkapta a rotorját...

elso nap.jpg

A rotor törpe pajzs, bazirégi gobbó pajzs (nem lényeg, nem látszik) és Dark Vengeance doboz motorosainak a levágott szárny dekorja. Hoppá, megvan! Azért készült ilyen lassan el, mert vártam a megfelelő alkatrészekre, ami csak jóval később jött ki a DV-vel! :D

A hátizsák emígy néz ki közelebbről:

elso nap szerkezet.jpg

Kicsit elfosódott a kép, bocsi. No, köv nap, dö rotor iz ap a második hátizsákon is. Törpe találkozik a hátizsákal. Felveszi. Repül.

masodik nap.jpg

Jött a harmadik nap. No, itt volt kis gubanc, ez volt a para-nap! Csak egy légkalapácsom volt, és két lángszóró kellett, továbbá nekiestem a legkisebb mütyür elkészítésének, ami a botkormány karja volt, és azt se tudtam először, miből csináljam. A lángszóró állt egy: csákány tartó kézből (csákányfej levág) Egy tömör törpe lámpából (kézre ráragaszt) egy műanyag csőből ("fültisztító pálcika lovaknak" talán?) a földfúró törp-izé joystickjából (amit levágtam a hordóhoz való illesztése miatt) és egy fémkeretes törp lámpából (ez lett a lángszóró feje).

harmadik nap.jpg

A botkormány pedig az alábbi magyarázó ábra alapján bárki által akár otthoni körülmények között is megismételhető:

kormanykarReszei.JPG

No, ezt a GS dolgot még gyakorolni kellene...

Este lett és reggel... de én csak este tudtam dolgozni rajta. Negyedik nap. A farokszárny kialakítása szintén a Dark Angelek csőrét fogja bökni (már ha Corvus az az armor, ugyi). A ravenwing sprue egyik dekor elemét, a szárnyas kardot kaptam szét, majd vágtam közé egy stirolnyi plusz réteget. Ezáltal a rotorok és a farokszárny legalább stílusban oké, ha már nem minden bit illeszkedik ízlésesen, ha értitek, mire godolok. Plusz a csövezés mindegyik gépre.

negyedik nap.jpg

A hétvégén megcsináltam a base-eket, a GS tömítéseket, és kapott még jobboldali tekerentyűt és baloldali kipuff csövet a tengelyes szerkezet.

Hát. Ennyi. :D

Már csak arra vár, hogy találkozzon újdonsült gazdijával, aki kifesti... és utána azonnal tovább is passzolja! :D

Remélem tetszik, de ha nem azt is írjátok meg! :)

Bocsi még egyszer, Tippi!

 

Üdv!

 

2014 sze. 21

Címkék: törpe conversion warhammer dwarf kitbash Fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr436717411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goblinpirate 2014.09.21. 20:15:10

Imádom őket! :)

Fájó szívvel fogom őket továbbadni ezek után.
Csúszás elnézve ;).

Transferatu 2014.09.21. 20:17:44

@goblinpirate: Huhh, akkor most megnyugodtam. :) és persze örülök hogy tetszik.

MARNEUS 2014.09.22. 06:20:25

@goblinpirate: Tippi ! Legyen szíved ! Tartsd meg ...szép polcdísz lesz :D

@Transferatu: Csípőből csak annyit , hogy Kibajók! Nagyon -nagyon ötletes és hozzá tökéletes megvalósítás !!!
Szeretem ahogyan felhasználod az anyagokat. A GS láng készítésről is írhatnál egyszer egy tutorialt !
Mindent összevetve nagyon jók lettek. Remélem majdan festett képeket is láthatunk ha elkészül.

Mi lesz akövetkező WH/WH40K tutorial ???? :D

MAC

goblinpirate 2014.09.22. 07:07:10

Már megvan a leendő gazdájuk, úgyhogy mennek majd szépen oda, polcdísznek szépek, de úgy gondolom hogy azaz igazi megbecsülés ha a csatatéren is megmutatkoznak, az nálam pedig már kilőve, új gazdánál esélyesebb.

Petrow 2014.09.22. 08:50:16

Nagy elmék hasonlóan gondolkodnak (és kb. ugyanolyan sebességgel alkotnak :)) mert nekem is pihen a polcon egy kb. ugyanilyen giro terv. A különbség annyi, hogy én tennék rá pár csúszótalpat is, mert különben az önjelölt assault dwarf fel se tudna szállni.

Egy megjegyzés: ha én lennék a gazdája, lekaparnám a koponyát és a purity sealt a rotorokról - nálam belerondítanak az összképbe.

Transferatu 2014.09.22. 09:15:40

@MARNEUS: Köfiiii!
A GS tutorial kb annyiból állna, hogy "végy egy adag GS-t és szenvedj addig amíg lángnyelvet nem kapsz. vagy hagyd ki az egészet és stirolból vágd ki a lángot majd GS-sel díszítsd" :D
Köv tutkó: passz.
@Petrow: Örülök hogy más is osztja a dolgozni csak pontosan, szépen...és lassan elméletemet. A lekaparásoknak van alapja. Lusta voltam biztos. Illetve figyelmetlen.

Sándor Kaba Sarkadi 2014.09.22. 12:04:30

Szegény gobbókat mindenki bánccsa! Ezért bosszújér szomlyazunk! Hörrr!

Nagyon fasza cikk, feldobta a hetemet, köszi Tippi!

Transferatu 2014.09.22. 12:16:10

@Sándor Kaba Sarkadi: Csak mert törpéknek készült, azért vannak bántva. Egyébként én is zöldpárti vagyok.
Örülök hogy feldobta a heted, az ilyenekért érdemes cikkezni! Tippi is örülhet, hogy neki szól a hála. :D

goblinpirate 2014.09.22. 14:05:22

Az szólt nekem a hála mert kitettem a cikket Inkvizítorra, mert nem volt kint ;)

Transferatu 2014.09.22. 14:06:46

@goblinpirate: Elnézést, én vagyok a izé. Nemtuttam. :D

sztyopper 2014.09.24. 16:49:06

Istencsászár vagy Sanyi!!
Jól néznek ki!

Transferatu 2014.09.24. 16:50:26

@sztyopper: Köszönööööööööm! :)
Hú, a májam, növekszik, böki az oldalam belülről...
:D

Tilinger Ádám 2014.09.25. 08:35:36

Klasszak lettek! Én még a lábfejeket levágnám, hátul kicsit megmetszeném, és úgy felragasztanám (talán kicsit közelebb egymáshoz), hogy úgy nézzen ki, mintha lógna.

Transferatu 2014.09.25. 11:26:41

@Tilinger Ádám: Ezen én is gondolkodtam, aztán lustiság miatt, meg hogy gyorsan kész legyek velük, elhalasztottam, de megfogadandó ötlet...

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) Fantasy (7) fantasy (1) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása