Az asztal és Iansburg

SZERZŐ: MARNEUS 09:40

Sziasztok ! 

Kicsit megkésve de azért írok az idei Games Dayre készített terepasztalunkról. A munkát kicsit megkésve október közepe táján kezdtük el. Ekkora lettek meg a terepasztal tervei. Az alapötlet egy moduláris terepasztal volt amit egy panel lakásban is kényelmesen lehet tárolni. Az asztal elgyártása összeségében egy hónapot vett igénybe. Voltak ugyan kezdeti nehézségek amiket csak többszöri nekifutásra tudtunk megoldani de a végeredmény magáért beszél. Kaptunk egy nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható (kb:20 perc) 6'X4' méretű terepasztalt amit akár egy ember is kényelmesen elvisz vállon akárhova. 

Mialatt készült az asztal nekiláttunk a tereptárgyak készítésének. Itt első lépés a Referencia anyag gyűjtése volt amiben kiemelkedően teljesített a csapat régi jó Barátja BrainNoiz. Ezúton is hála és köszönet érte! Mikor meg voltak a referenciák rövid Brénsztorm keretén belül (ami egy kellemes kis iddogálásal volt egybekötve) megbeszéltük, hogy mennyi és milyen épület illetve terepelem kerül az asztalra. A megbeszélést követően Transferatu Barátom megtervezte az épületeket és az egész kisvárost (Iansburg) . Ezután mikor már kb 3 hét volt vissza a rendezvényig , Hamar legyártottunk mindent. megközelítőleg napi 9-10 óra meló és nagyon kevés alvás :-) .

Az épületek mindegyike Styrolból készült. Ami fa berakás azt sztyrol "deszkákra" vésett faerezet. A tető habkartonból készült ahogyan az egész templom is. a Falak Fraktúrája pedig homok+PVA keveréke. A mélyített tereplap teljes egészében Transferatu keze munkáját dicséri  jómagam csupán csak festettem valamint elkészítettem a víz effektet, amiben Kedvesem nagyon nagy segítségemre volt. Mielőtt bárki megkérdezné a vízeffekt nem más mint zselégyertya. Kétféle gyertyát , átlátszó és kék , használtunk . Sajnos tapasztalatlanságunk átka (azóta már megvan a megfelelő eljárás) , hogy a két szín nem keveredett tökéletesen. A hegy púrhabból készült amit előre kifújtam majd száradás után megfaragtam és végül homokkal borítottam (festés és növényzet a legvégére).  Az épüéletek festést idő szűke miatt Airbrush-val végeztük. A végeredményt pedig láthattátok GD-n. A biztonság kedvéért pár kép következzék.

 

 

Az Alkotók :-)

 

 

Így a bejegyzés végéhez közeledve még azért tartozok egy köszönet nyilvánítással. Mégpedig a Cantina Klubnak akik segítségével tudtuk megmutatni , hogy mit is csináltunk ugyanis asztalt csak bemutatóval lehetett a Terepasztal építő versenyre nevezni és mi azzal nem igazán készültünk. Bár úgy volt megbeszélve, hogy jómagam is tartok Malifaux bemutatót azonban szerencsére vagy szerencsétlenségemre akárhányszor nekiálltam volna mindíg jött valaki aki ki akarta próbálni a játékot.

Schimiczkay ÉS Csonti :-)

 

Mindent összevetve ez a 2010-es GD nagyon jóra sikerült. Sajnos egyéni festéssemmel nem lettem dobogós de azért az utolsó fordulóig eljutottam így 4. vagy 5. helyezést ért el a figura. Egyetlen szívfájdalmam, hogy idén a klubok valahogy nem tették oda magukat asztal ügyileg és csak négy nevező volt összesen (ha minden igaz). Azért az ezt megelőző években rengeteg fantasztikus asztalt láthattunk. Személy szerint remélem, hogy jövőre azért nagyobb verseny kerekedik az asztalok terén és akkor is mi hozzuk el az Arany Gobbót!

 

Kérdezzetek és kommenteljetek bátran!

 

MAC

2010 dec. 20

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr852527412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2010.12.20. 10:55:27

Le a kalappal, nagyon lelkes és ügyes társaság vagytok!

rudeboy1969 2010.12.20. 11:01:17

Szép az a vámpír, csak legközelebb a dísztalpba fogasd bele minimum egy kis blue taccel, mert szívinfarktus jött rám amikor megindult kifelé a kezemben! :)

Az asztalhoz gratula, jövőre már a Cantina saját cuccal fog indulni :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2010.12.20. 11:10:36

Gratula még egyszer! Mondjuk a képalá... pontosabban képföléírás pontatlan. Schimiczkay és Csonti helyesen. Egyébként a képen jól látszik, ki mozgott villámgyorsan. :)

MARNEUS 2010.12.20. 12:49:16

Köszi mindenkinek !
- Képfeléírás Javítva!
- Kövi Figura Bele KékTekkelve a Talpba !
- Remélem azért jövőre is össze tudunk hozni valami közös eggyütműködést :-)
- Petrow :Lelkesedés még csak most indult be igazán !

MAC

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása