Malifaux Jam - Beszámoló

SZERZŐ: MARNEUS 00:00

malifauxjam.jpg

 

Üdv néktek lelkes Olvasók !

Mint minden jó dolog ez is véget ért pedig nagyon vártam és mint kiderült rajtam kívül még sokan. Ez lehetett az oka , hogy az első Malifaux Jamen ilyen szép számban gyűltünk össze. Összesen 18 nevező volt jelen a rendezvényen. Volt aki a családját is hozta és volt olyan család is aki majdnem teljes létszámban itt volt és játszott. Jöttek az ország legtávolabbi pontjáról (Nyíregyháza) is amiért külön köszönet és elismerés jár. De a jól ismert Malifauxos kemény mag is képviseltette magát.  Valamint ezen a rendezvényen megismerhettük az ország egyik legfiatalabb játékosát Hubát aki még a verseny után is játszott mikor mindenki más kidőlt és fáradtan eldőlt.

A rendezvény Tatán az Öreg-tó kempingben került megrendezésre. Szép környezet és elfogadható ár.... kell ennél több???

0.nap

Mire szerveők azaz mi leértünk,  az ország legismertebb Malifaux Playere valamint első Henchmanja Csonti és tisztelt családja már el is foglalta  a számukra kijelölt szállást. Rövid örömködés és az élet fontosabb dolgainak pár mondatban való megvitatása után elindultunk a tatai TTKM kluba akik voltak oly kedvesek kölcsönöztek nekünk asztalt és tereptárgyat a verseny idejére amiért ez úton is szeretnék köszönetet mondani neki. Mire visszaérkeztünk a két megpakolt autóval (merthogy Csonti is segédkezett) már Szetyiék is befutottak :) Pyerre vezetésével. Az este hátralevő részét sörözés és a társasjáték valamit a Gyros vacsi tette ki :). Sörözés közben Szetyivel és Pyerrel megvitattuk a gyártástechnológia illetve a Zombikurvák esernyőinek a rejtelmeit .... :-D

1.nap

 A kicsit csúszósra sikerült (Mea-Culpa) reggeli ébredés után jöttek a szokásos procedúrák. Asztal állítás, felpakolás , játékosok megérkezése , nevezések , bevásárló különítmény összeállítása és a megnyitó. ezek után neki is állhattunk az első kőrnek. Mivel Szöszi  (Snow) előző este feltehetően UFO támadás áldozata lett és eltűnt a Tér és az Idő labirintusába  ezért kénytelenek voltunk nélküle elkezdeni a versenyt.

SAM_2243.JPG

    Első meccsem CSV ellen zajlott aki Ramost hozott és bár megvan az öreg és már játszottam is vele de CSV mégis mutatott pár trükköt és újdonságot habár még csak az ötödik meccsét tolta Malifauxból. A játék nagyon élvezetesre sikerült azonban a dühös Lady hozta a 8:0 a Treasure hunt stratégiával...bár az is igaz , hogy inkább a Slaughtert csináltam meg és a fennmaradó körökben a kincsvadászatot.

SAM_2248.JPG

   Második meccset Pyerre és Dreamerei ellen játszottam ...vagyis inkább ő játszott a Dühös Hölggyel. Játék elött egy kis gyors felkészítés és érdeklődés a többiektől , hogy mit hogyan érdemes de valahogyan éreztem a vesztemet . Destroy the evidence volt a stratégiám és vahogyan semmit sem sikerült összehoznom. Éppen ennek köszönhetően a 2. kőrben egy "Szarzsák" levakarta szegény LJ-t . red Joli és Severe..mindezt úgy , hogy Pyerre a saját paklimmal vert bucira :) Mikor ez bekövetkezett Pyerre akkora öröm újjongást rendezett , hogy még a lányok is akik közben begyújtották a tüzet ijedten kapták oda fejüket , hogy vajh mi történhetett a "Sátorban" :) Ez után már csak egy szimpla kisfiús vérfürdő szemtanúi lehettünk sajna sok mindent nem tehettem bár a védelmemben legyen elmondva próbálkoztam és az utolsó emberig küzdöttem. Mindenesetre nagyon élvezetes meccs volt bár már LJ elvesztésekor nyilvánvalóvá vált számomra , hogy a dobogóról lecsúsztam. Végeredmény 8:0 Pyerrenek :(

SAM_2244.JPG

A tűzgyújtók :)

DSCF8632.JPG

SAM_2242.JPG

          A 3. meccsemet Attilával a Jeles család legjelesebbik képviselőjével játszottam aki bebizonyította hogy Sonnia igen is tüzes kis Menyecske :-D A stratégia ugyan az volt mint Pyerre ellen. Egy erős kezdés után ahol is felváltva szedtünk le egymástól figurákat a végére kifogyott a szufla a Dühös hölgyből és Sonnia Lángjai elemésztették., Majd itt is következett a jól megérdemelt vérfürdő ahol is ismét 0 pontot sikerült írnom. Az egyes körök közt Atillával meglátogattuk a csajokat akik már összeállították az instrukcióim alapján a pörköltöt és mire a verseny véget ért a vacsora is tálalásra készen állt.

SAM_2266.JPG

SAM_2245.JPG

SAM_2297.JPG

SAM_2246.JPG

SAM_2251.JPG

SAM_2308.JPG

DSCF8644.JPG

      Ezek után már csak az eredmény hirdetés volt hátra.

 

CSV lett a vigasz díjas játékosunk aki nyereményét nagyvonalúan felajánlotta a legifjabb versenyzőnek (12) Hubának. ez úton is köszönet az önzetlen felajánlásért.

SAM_2301.JPG

Huba és CSV :-D

SAM_2289.JPG

.....és ahogyan haladtunk visszafele a rangsorban elértünk a 3. helyhez amit nem más, mint az UFOk álal elrablott Szöszi  alias Snow  (vagy a klónja) bitorolt. Snow is mint ahogyan minden dobogós az alábbi oklevelet kapta :

Oklevél.JPG

DSCF8661.JPG

2. helyen Bence végzett aki igazából ott sem volt ahogyan az lenni szokott az ilyen versenyeken.

DSCF8666.JPG

...és első helyezett Pyerre :)

DSCF8670.JPG

Csoportkép a versenyzőkről

DSCF8674.JPG

A pöri amit a beharangozással ellentétben nem én hanem a kedves Oldalbordáink készítettek istenire ...én meg folyton belepofikáztam :)

DSCF8680.JPG

DSCF8685.JPG

DSCF8681.JPG

DSCF8684.JPG

A nap hátralevő részében a vacsora után már csak egy lightes sörözés és egy nagyon jó ízű beszélgetésre futotta erőnkből. Legnagyobb sajnálatomra a társaság egy részének még a vacsora után el kellett mennie de reméljük , hogy legközelebb ők is maradnak.

Mindent összevetve nagyon hangulatos és izgalmas kis rendezvény sikeredett. Egy dologban azonban egyet kell értsek Szetyivel , Buli fronton van még mit erősítenünk .

Még egyszer szeretnék gratulálni minden résztvevőnek de főleg a győzteseknek.Nagyon remélem , hogy ezzel a rendezvénnyel egy hagyományt sikerült elindítanunk és jövőre veletek (is) ugyan itt találkozunk !

Hasonló élményeket kérdéseket ide a kommentbe lehet megosztani!

MAC

ui: A szervezők

SAM_2303.JPG

2012 aug. 01

Címkék: western verseny malifaux Címkék MalifauxJam

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr874689300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2012.08.01. 17:53:14

Nem a Bence lett az első? Lol, én emlékszem rosszul?
Mellesleg, a képektől, amin én is szerepelek, sürgősen elhatárolódom :D

Ironfist 2012.08.01. 18:02:28

Még egy kis kiegészítés: a kaja finom volt, de még mindig alig érzek ízeket, úgy leforráztam a nyelvem egy kanállal, kb 2 perc fújás után :D

kabaman 2012.08.01. 18:10:11

Szülinapodra majd kapsz Tőlem ajándékba 1000 darab vesszőt és egyéb írásjelet, használd őket bátran, egészséggel! :-P :-)

Jónak tűnt a rendezvény, bár a képeken túl sok sör nem látható (gondolom ki lett fotosoppolva :-))

MARNEUS 2012.08.01. 19:02:31

@Ironfist: Igen Bence a 2 lett és részvétem a nyelved miatt ..sajna ezt rögtön lehetett volna gyógyítani egy kiadós sörözéssel ...mint ahogyan én tettem ...
@kabaman: Köfi ! majd kifestem őket és csinálok belőle Diorámát :) Sőrt az én kezemben szerintem kb minden fotón látsz :) egyébként fogyott rendesen ...én legalább is ittam !
Jövőre tessék jönni ha nem is játszol akkor iszol!

MAC

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) Fantasy (7) fantasy (1) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása