Killer kan festés lusta módra

SZERZŐ: Transferatu 17:07

Hollárihó!

 

step7.jpg

Nem is tudom miért írok én festés témában posztot, mindenesetre a profik most nézzenek félre, mert ez leginkább a lusták/kezdőknek szól - pl magamnak. Ez egy csapásirány, merre felé lehet menni festés terén, hogy minél gyorsabban és kevesebb nyűggel tudjon az ember nagyjából TTQ szintet letenni az asztalra.

Ennek a lustaságnak és sebességnek a gyümölcse kb 2-3 hét alatt 135 ork és 3 killer kan kifestése. Ezalatt az idő alatt a meló, utazás, szociális elfoglaltságok melletti esti 1-2-3 óra festés hétköznap, plusz a hétvégén háromnegyed nap össz. Nagyon kábéra. Olyan amilyen, de nem szólhatnak meg, hogy "Hé, ez nem színes!"

Egy kedves ösmerős/vén motoros a hobbiban megkérdezte, hogy festettem a fém részeket, remélem az alábbi ismertetővel neki is tudok válaszolni.

Szóval, gyilokkonzervek.

Végre sikerült beszerezni a hatodikat is. Nagyjából ugyanabból a szériából, a többi - ha lesz - tényleg kitbash lesz, de egy full szakaszt szerettem volna gyárilag kvázi korrekten megvalósítani. Egy hármas alapdoboz mellé beállt a sorba MAC egy régi-régi ajándék példánya is, ahogy egy-egy darab Tippivel illetve Darkeronnal való bizniszből. Köszi szépen mindenkinek a lehetőséget ezúton is!

Szóval, killer kanok a deathskulls házban!

Hozzávalók:

-tinták,

-festékek,

-száradási idő közbeni elfoglaltság,

-viszonylag kevés energia ráfordítás.

Első lépés: Alapozzuk le a figurát a megfelelőnek tartott színekkel. nálam a kék Sombre grey (Vallejo game col), az ezüst bármi ami a kezembe akad (Mithril silver a citadeltől, de a Gunmetal is ugyanolyan a Vallejotól), a bronz az kevert, Tin bitz vagy Dwarf bronze lett volna a legjobb, ehelyett kutyult van - hogy is mondják, kézműves festék? - feketéből és aranyból. A kábelek Knarloc green és Machrite red, a csontszín állkapocs az Ushabti bone, a base-et is ezzel kenem le.

step1.jpg

Második lépés: tintázzunk, én azt mondom! Na jó, inkább washsunk...Umber wash-t mindenhova! Vallejo-s cucc.

Mint minden barna tinta/bemosó a kéken, kicsit összetöri az alapszínt, szürkébbé/fakóbbá teszi, kicsit porosabb/rozsdásabb hangulatot ad a gépeknek.

step2.jpgHarmadik lépés: Legyen mondjuk fekete tinta. Kellemesen gépolajos lesz tőle minden, bár nem használom mindenhol, inkább a fém részeken, és itt-ott a kéken. Black ink, Vallejo.

Na, ez már szép sötét, szinte semmit nem látni a képeken, minek az alapszín, fekete spray, oszt jóvan. :D

step3.jpgNegyedik lépés: Visszafestem a kiinduló színeket. Drybrush. Kb itt kellene pontosnak lenni. a Többinél alig alig.

step4.jpg

Látjátok ahogy a szemből kép folyamatosan fordul egyre jobban oldalra? :D

Ötödik lépés: Ezüsttel megfuttatom az éleket a kéken. Kopjanak a dolgok! A kábeleket és a rakétát szintén visszapingálom eredeti színekre. Itt is pontosság kell (kell a francnak, de hát ez van!)

step5.jpgNah, nem ér, visszafordult! :(

No, jöhet a kedvenc részem, a kémiai reakcsió festése.

Hatodik lépés: Oxidájjáááááá!

Nihilakh oxide, Citadel technical, bazijó. Kicsit abuzáltam a killer kanoknál, de hát első próbálkozás volt, engem nem zavar hogy túl sok, ráadásul egységesen kellett tartani a dolgot. Told a cuccot a bronzra!

step6.jpgAha! Megint elkezdett fordulni, milyen jó hogy az utsó ilyen kép.

Ha ezek megvannak, és egy kicsit még itt-ott korrigáltam a melléfestéseket, akkor kezdek bele igazán a talpba.

Hetedik lépés: talp csiki-csuki. Javítom a kanról lefolyt tintát a csontszínnel. Ráborítom a barna wast, és ha nem elég, akkor a fekete tintát is. Ettől totál elfelejt reális homokos talaj lenni, ergo próbálom javítani a helyzetet. Csontszín drybrush, majd fehér szintén szárazon. Aztán abbahagyom, mondván, hogy menthetetlen. :D

step7.jpg

Ebből a szögből ráadásul iszonyat rosszul is néz ki, a photoshop pedig a szép tompa színeket tönkrevágta, amikor próbáltam javítani a berhált fényviszonyokon. Élőben szebb a talp azért.

No, emhol a full szakasz, bevetésre készen.

fullsquad.jpg

Mi az, "hogy kiégett a kép a jobb alsó sarokban?" :D

No, hát nagyjából ennyi. Kevés festési idő jut egy kannára, ha szakaszban csinálod, egész jól lehet loopolni a folyamatot, ergo mire egy festékkel végzel a szakaszon, az első már úgyis kb megszáradt, tolhatod a köv réteget/festéket. Fagy ha egyesével fested a figurákat, mert különböző időpontokban pakolod őket össze, akkor rengeteg időd van száradás közben ennél jobb posztokat olvasni! :D

 

Remélem tudtam segíteni bárkinek, aki nem tudja rávenni magát a festésre. Nekem se jön mindig az ihlet, nem szeretek és nem tudok festeni. De ez a "rendszer" azért vezeti a kezet, sok mindent megbocsájt, és viszonylag gyorsan asztalra tehetőek egységek vele. 135 ork nem tévedhet! (illetve tévedhet, de ezt nehéz nekik megmagyarázni... mob rulez! )

 

U.I.:Nagyon bocsi a satnya képminőségekért, sajna stúdióra még nem futja! :D

 

 

 

2015 jan. 25

Címkék: painting paint festés 40k warhammer ork deathskull Tutorial

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr227107943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MARNEUS 2015.01.26. 07:06:56

Kircsi cikk lett !
Gratula a nagy mennyiség rövid idő alatti kifestéséhez.

MAC

Transferatu 2015.01.26. 08:40:39

@MARNEUS: Köfi szépen! A mennyiéghez hozzátartozik, hogy én max a TTQ-ig szerettem volna eljutni vele. Asszem ez az. Bár lehet hogy egy kicsit alatta van.

Sándor Kaba Sarkadi 2015.01.26. 09:22:35

Fél karomat adtam volna kezdő terepasztalos koromban egy ennyire laza, érthető, de véghezvihető festési tanácsokat adó cikkért!

Külön örülök, hogy a pro-painter CMON-festőkkel ellentétben te nem sorolsz fel 6 festékgyártó cégtől 24 kismillió kódnevű festékeket, hanem szabad kezed adsz a festőnek ebben.

Szép munka, még így is százszor szebb azoknál a pacsmagolt fisfos katonáknál, mint amit régen a CoW-versenyen láttam egy osztrák versenyző seregében!

Transferatu 2015.01.26. 09:44:23

@Sándor Kaba Sarkadi:
Hollá! Köszi szépen!
Én nem vagyok festő guru, nekem bármi jó abból a színből, ami épp kell, ergo azt veszem ami elérhető. A többi felesleges kör lenne - nekem. :D
Nagyon örülök ha használható cikk lett. :)

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása