Olcsó Trollnak nem híg a leve Avagy költséghatékony Zombi Trollok.

SZERZŐ: MARNEUS 16:40

d8891380c9bf9f2f3986df0acf53de62.jpg

 Üdv Néked Kedves Olvasó! 

 

    Először is Köszöntöm Transferatu Mestert aki kommentjeivel teszi színesebbé eme kis irományt!

 

    A mai bejegyzést egy kis mesével kezdjük. Történetünk a nem is oly régmúltba, a "Háborús játékok" őskorába vezet, amikor a ködös Albionban megszületett a modern kori Wargamek Ősatyja: a Warhammer Fantasy Battle. Forradalmi újdonsága miatt igen nagy sikert ért el rövid idő alatt. Teltek-múltak az évek, és a játék egyre népszerűbb lett, egyre több figurával gyarapodott a kínálat. Valamint folyamatosan jöttek az újabbnál-újabb szabályrendszerek és kiegészítők.

fg808grab8.jpg

   Minden szép és jó volt, egy darabig. Aztán valami megváltozott. (Tudjuk mi... kimentek a tőzsdére a rossz nyelvek szerint, ott tört el "valami" - T) Mivel jó ideig nem volt ellenlábasa, sem a gyártónak, sem a rendszernek, ezért a cég kvázi mindent megengedhetett magának. Unbalanced szabályok, méregdrága modellek, valamint a rajongók véleményének és jajveszékelésének teljes mértékű figyelmen kívül hagyása jellemezte az időszakot. Nem is beszélve a rajongók által készített oldalak, fórumok bezárásáról. A hanyatlás jelei már erősen mutatkoztak, és sokaknak nem tetszett az út, amin a "Cég" halad.

mantic.jpg

   Éppen ezért a "Cég" egyik ex-munkatársa úgy döntött, hogy megalapítja a Mantic Gamest. Eleinte csak figurákat gyártottak generál fantasy játékokhoz - méghozzá nagyon-nagyon jó áron. Igen, jól gondolod kedves Olvasó, eleinte a Warhammer Fantasy Battléhoz csinálták a figurákat, amolyan alternatív gyártókétn. Olcsó, jó minőségű figuráival, melynek Sculptjai teljesen rendben vannak, rövid idő alatt kikerülhetetlen tényezővé váltak a Wargame piacon. Náluk 50 Ł ért komplett sereget lehet venni, míg más gyártóknál egy osztag vagy egy figura kerül – kerülhet ennyibe. Persze voltak akik fanyalogtak és kritizálták a figurákat. Szerintem összességében jók a faragások bár nem egy McVay vagy Kingdom of Death faragás, de játékra tökéletes.

images.png

     Ilyen alapok mellett előre borítékolható volt,hogy a Mantic is hamarosan előrukkol saját Fantasy játékával, egy szokványos Fantasy világban. Ez pedig nem más, mint a Kings of War. Mára már a második kiadását élő játékrendszer nagyon egyszerű és gyorsan tanulható. Figurák terén nem annyira vaskalapos, mint az elődje. 
Természetesen a Mantic és a Games Workshop mellett számos más gyártó is megjelent az idők folyamán, ki így, ki úgy belőve a saját portékájuk árát, minőségét, világát... a két cég kiemelése nem véletlen, hanem tematikus jelen topicban.

undeadtroll_chrislkimball_by_patmos-d9lstig.jpg

 

  A mai témánk pedig....   

 

    Mint a legtöbb Fantasy világban így itt is megtalálható az Élőholt frakció. A felkérés alapján pedig Zombie Trollokat kellett konvertáljak egy KOW élőholt seregbe. A dolog pikantériája hogy egy KOW egység elkészítéséhez Privateer Press figurákat vettem alapul amit GW bitzekkel dobtam fel. Egyszerűen fogalmazva, az egyik legolcsóbb játékrendszerhez kellett készítened a majd legdrágább játékok elemeiből konverziót. Hiába, ilyenek az igazi minőség-orientált, játékfanatikus megrendelők! Le a kalappal előttük! :)

Na de lássuk a lényeget. Szükségünk van alapra, ez nem más, mint a Hordes Trollblood frakció alapdoboza.

trollbloodsbattlebox_front.jpg

A két Impaler és az Axer pont megfelelő alany a zombuláshoz. Ezen kívül a már megszokott kellékek: bitzek és styrol kell a művelethez. Persze nem hagyható el a parafa és mindenféle base díszítő összetevő.

A művelet.

 

    Számomra is meglepő módon elsőnek a talpat készítettem el.  Legalább is egy vázat, amire bepozicionáltam a testeket. A kérés értelmében a talpra három Zombi Troll került, és a talp mérete is adott volt (40x120 mm). Aki véletlen nem ismerné a PP-s Trollokat, annak elmondom, hogy nem aprók. Íme a bizonyíték.

Ezután következhet a zombulás. Ez egy roppant egyszerű és nagyon látványos művelet volt. Tulajdonképpen különböző méretű fúrókkal random helyeken lyukakat fúrtam a testekbe, majd Green Stuffal kitömködtem, és mindenféle gusztustalanságokat alakítottam ki belőlük. Ezzel egy időben fogtam pár jól kinéző GW élőholt fejet, és a testekre applikáltam némi GS asszisztencia mellett. A kétfejű a személyes kedvencem. Meee toooo!

Ha fém figurákkal dolgozunk, elég limitáltak a lehetőségeink. Most ne menjünk bele abba, hogy megfelelő szerszámmal és kellő mennyiségű GS-vel bármit meg lehet csinálni. Nem akartam nagyon szétbarmolni az alapokat. Éppen ezért a két lándzsásból az egyik - amelyik majdan középen áll - kap egy kis tunyingot. Emlékeztek a Doom Reaver osztag konvertálására? Az ott használt Marauder kereteken van egy rakat buzogány. Ezekből válogattam pár darabot, amit aztán a kedves kis Zombi Troll keze helyére "hegesztettem" - mindkettőre. Nem titok ez egy kis Tisztelgés Transferatu mester egy korábbi rajza és nekem egy korai munkám előtt. Á, szóval megtaláltad a marauder bitzeket! Amiket nekem igértél... :'(

A másik két delikvensünk a gyári szettinget kapta. Balta és lándzsa. Kard és Szandál! Az nincs? Természetesen mindent úgy, hogy az izgalmas részek, pl a belső szervek és logó testrészek, tökéletesen látszódjanak. Tulajdonképpen bátran mondhatom , hogy kész a projekt. A talpra még pakoltam pár díszítő elemet, és mehetnek a festő műhelybe a Nagyfiúk. A kész mű.

 

Ennyi lett volna mára. Vélemény, kérdés, kritika  ide jöhet a komment szekcióba. 

 e0bd8d_3540858.jpg

Üdv! 

MAC 

+ Transferatu

Ui: A Trollollo legyen veletek :)

2017 máj. 12

Címkék: konvert styrol kitbash Tutorial Fantasy KOW

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr5612418591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása