GD 2012 - Jump Around! "kulisszatitkok"

SZERZŐ: Transferatu 13:25

Hojj!


Mindenki jól beelőzött, csak nem szólt senki. Oké, én is nézhetném a blogot - csak el vagyok havazva. Meg kellett fertőzni két embert WH40K-val, ráadásul az első adagokat nekem kellett beszereznem  - aztán a másodikat is, mellesleg rohangálhattam Fernilion űrfarkas bővülései után is. És mellette beesett néhány rendelés is. Tudom, ez mentegetőzés, de hátha :)

Szóval, hogy is volt ez a torony? Hát úgy, hogy szeptember körül összeültünk, hogy megbeszéljük, idén mivel indulunk. MAC feje borult el legjobban, így az ő ötletét vittük tovább. A pogo, pogostick, jumpstick néven is fellelhető extrém-sport-kellék majdnem epic léptékű orkosított ostromgép-verziója lett így a nyertes ötlet.


Következett a konceptelés, jómagam részéről. Az alapötlet kibontásán túl a részletek és egyéb bonyolítások megtervezése volt a cél - meg hogy ne menet közben kelljen kitalálnom mindent. Mi volt a lényeg? Az orkok ugrálással meghajtanak egy teleszpókos-rugós ketyerét, amely így "ugrál" át az ellen sorai fölött, esetleg rájuk tapos hatalmas lábával, miközben köveket vagy egyebeket hajít, és a rettentő állkapcsa fel-le mozog - kb. A pogo mechanikáján kicsit tökölni kellett, hogy nagyban hogyan lehet megvalósítani - eltekintve attól, hogy ezt az orkok sem tudnák reálisan meghajtani. Továbbá az összes egyéb ketyerét a meghajtáshoz kellett kötni, ezáltal üzemeltetni "elméletben" (lásd katapult, állkapocs).

Emhol a rajzok.

concept1.jpgconcept3.jpgconcept4.jpgconcept2.jpg

Amint látható, néhány dolog lemaradt az eredeti elképzelésekhez képest a modellről. Idő és alapanyag hiányában biztosra mentünk, amikor ezeket kivettük a végleges megvalósításból. A katapulthoz szükséges squigeket már csak mail orderesen lehet kapni, ami időkiesés lett volna. Az ostrom-golyók a karokról időhiány miatt is maradtak le, no meg azért is, mert túl önveszélyesnek találtam a megvalósításnál (nem magamra nézve, hanem a járműre magára - beakadhat, bezúzhatja a gépet, stb. orkokhoz illene akár, de még így is necces lenne). A kar és lábfej rögzítő vasalások ötletei pedig "elvesztek a warpban", miközben barkácsoltunk...

Miután megvolt a rajzolás, jöhetett a tényleges modellezés. Ezt szintén magam vittem, a szerkezet kialakítása, a talp, és a talpon lévő figurák pozícionálása volt a részem. Sztirol a barátom, már tudom-dom-dom...

towamodel1.jpgtowamodel2.jpgtowamodel4.jpgtowamodel3.jpgtowamodel9.jpgtowamodel5.jpgtowamodel7.jpg

A talpat sztirol mellett fimo gyurma segítségével készítettem, plusz beledobáltam egy rakás base alapot, a nagyobb köveket.

talp1.jpgtalp3.jpgtalp2.jpg

Ezek után érzékeny búcsút vettem a toronytól, és hagytam valami melót a többieknek is. :D A szegecselést, a base homokozását és másodlagos dekorját már MAC készítette, a vadorkok és goblinok konvertálásával együtt. A figurák ezek után Tippihez kerültek festésre, míg a gépezet és a talp MAC-nél maradt mázolásra. Aztán minden találkozott MAC-nél, hogy "összeragasztódjon". A végeredmény pedig - mint tudjátok - egy ezüst, de hogy képekben mondjam el:

towafullBlog.jpgtowaskullBlog.jpgtowacrewBlog.jpgtowaimperialBlog.jpg

Remélem teccik a kicsike. Még annyit hozzá, hogy én voltam a felelőse (amiért engem hívtak ki a díj átadásnál) de egyértelműen közös volt a meló, még ha a meló leosztása nem is volt mértanilag harmadolva. Mindenki azt tette bele, amihez legjobban értett - és amire ideje volt.

Alternatív statokat várunk hozzá :D

Találkozunk jövőre!

2012 dec. 19

Címkék: verseny convert 2012 paint warhammer ork styrol kitbash gamesday

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr654972985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MARNEUS 2012.12.19. 16:03:19

Hááát ez nagyon kircsi :D
Tecccik D:

MAC

Nephilim 2013.01.03. 15:00:05

Nagyon kalfa lett, kár, hogy nem láttam élőben! Jó az ötlet, és nagyon szép a kifestés. Ritkán látni ilyen jót. És külön piros pont a rajzolónak a vázlatokért, azok is nagyon jók. Szóval csillagos ötös! :-)

Transferatu 2013.01.03. 15:58:19

@Nephilim: Köszönjük szépen, igyexünk! :D
Majd dobunk egy vándor kiállítást a TMT melóiból, körbeklüldjük a klubbokba... :D
Na jó, nem. Pofátlanok nem vagyunk.

Leaxe 2013.01.08. 16:21:09

Nagyon állat. Coolmini-re tolni felfele!

Transferatu 2013.01.08. 16:26:04

@Leaxe: Köszi!
Ömm... Kúlmini, ahhoz nem értek - meg nemtom, elég jók lennénk-e oda. Nekem az valahogy mindig az elitek gyűjtőhelyének tűnik - akkor is, ha látok sokszor csapnivaló dolgokat ott...

mmr · http://mmrobi.blogspot.com 2013.01.09. 11:45:43

Nagyon szép lett! :D Gratulálok a helyzéshez is!

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) Fantasy (7) fantasy (1) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása