Móvár 2013

SZERZŐ: MARNEUS 23:43

Sziasztok ! 

A teljesség igénye nélkül Következzék egy rövid ám igen látványos beszámoló az idei Moson Modell Showról  . 

DSCF0483.JPG

            Bár már évek óta hallom, hogy van ez a rendezvény kis hazánkban ám eddig még nem sikerült eljutnom. Még tavaly év végén lebeszéltük Geridevillel, hogy lesz ami lesz megyünk és nevezünk is.  A hónapok csak úgy huss elröppentek és mi már úton is voltunk Móvár felé. Ebből a "hussból" fakadóan sajnos nem is lettem kész az ide szánt nevezéssel de ezt így utólag nem is bánom amilyen felhozatal volt. A kocsiban izgatottan hallgattam Geri múltbéli beszámolóját valamint a felvázolt menetrendet; nevezés , kipakolás majd uzsgyi a börzére ahol egyik kedvenc műgyantásától kívánt(unk) bevásárolni. Annak rendje és módja szerinte megérkeztünk a helyszínre ahol kb nulla szabad parkolóhely volt. Szerencsére a rendezőség beengedett a csarnok elé,hogy a grandiózus Polipos diorámáját be tudjuk cipelni. Halkan jegyzem meg, hogy külön asztalt kellett kérni , hogy be tudjuk passzírozni a nevezett művek közé.

   Belépéskor valami hasonló látvány fogadott....

látkep.JPG

       Hatalmas embertömeg és még több makett , dioráma , szóló figura és minden mi a hobbihoz köthető. És akkor ez még csak az első helyszín volt és annak is csak az alsó része. Ugyan is volt az emeleten is kiállítás. Egészen pontosan versenyművek, mivel minden ide kiállított mű egyben verseny darab volt. Geri nevezése és műveinek kipakolása után kissé vonakodva de én is neveztem ha már elhoztam az egyik (förmedvény) munkámat. A papírkám szerint és 2208 sorszámot kaptam....gondolom nem kell magyaráznom. miután leadtuk a nevezésünket és a munkáinkat a megfelelő kategóriához (amiből volt vagy negyven) pakoltuk elindultunk a börzére. A börze illetve inkább kirakodóvásár egy másik épületben volt a földszinten és az emeleten. Voltak itt boltok , gyártók , viszont eladók , forgalmazók. Szinte minden kapható volt amire szükség van, volt vagy lesz valaha is annak aki ezt a hobbit választja. Mi rögtön lecsaptunk a műgyanta figurákat árusító szomszédos országbéli Hobbitárs készletére és rögvest otthagytuk pénzünk igen nagy részét. viszont sok szép nagyméretű figurát sikerült vennünk. ezen kívül még pár apróságot is beszereztünk. Egy gyors "ebéd"  és végre megnéztük a kiállított műveket. Mikor ezzel végeztünk elindultunk a szállásunkra ami a közelben volt. 

DSCF0537.JPGSAM_3537.JPGSAM_3544.JPGSAM_3538.JPGSAM_3625.JPG

Ez az egyik szerzeményem.....Viking Kovács

SAM_4022.JPG 

        Másnapra még egy kis nézelődést és még egy kis vásárlást iktattunk be valamint vártuk az eredményhirdetést. Én az esélytelenek nyugalmával vártam de Gerinek volt izgulni valója. Amikor mentünk a nevezéseket összeszedni, Geri két munkája mellett is talált egy-egy nagyon dekoratív emlékérmet (kb különdíj - Nekünk tetszett felirattal). Miután minden nevező összepakolt a csarnokot átrendezték és elkezdődött az eredményhirdetés. Ami kicsit furcsa volt, hogy kategóriánként nem csak három embert hívtak ki hanem 5-6 nyertes is született. Geri itt begyűjtött egy aranyérmet az Artemis diorámával. Másfél óra után jutottak el oda , hogy az összes olyan kategóriában eredményt hirdettek amiben neveztünk. Mivel nem volt miért maradni és már mindenki fáradt volt ezért elindultunk hazafele bár  az eredményhirdetés még tartott. 

SAM_3878.JPGSAM_3879.JPGSAM_3657.JPGSAM_3663.JPGSAM_3897.JPGSAM_3667.JPGSAM_3647.JPGSAM_3577.JPGSAM_3661.JPGSAM_3574.JPG

          Hát ennyi lett volna. Összességében remek rendezvény volt és egy nagyon szép hétvége. Gratulálok Gerinek és minden győztesnek az elért helyezésekhez és különdíjakhoz. egy bizonyos jövőre megint megyünk (amennyiben módunkban áll).

Akit érdekelnek további képek (600+) itt találja őket: https://plus.google.com/photos/115724559212070259408/albums/5870037199440211969

Kérdés, vélemény, kritika, fika ide jöhet komentbe! 

MAC

2013 ápr. 23

Címkék: verseny painting épület festés diorama Móvár

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr805243285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztyopper 2013.04.24. 05:15:53

Faca lehetett.
Külföldi nevezők is indulnak a rendezvényen?

janos900 2013.04.24. 07:10:47

@sztyopper: Bocsanat, de mint egykori szervezoje a Movari versenynek, kicsit elkeseritonek tartom, hogy a majdnem 20 eve zajlo nemzetkozi rendezvenyrol ennyire semmit sem tudtok.

Ez Europa egyik legnagyobb es legrangosabb ilyen tipusu rendezvenye, komoly figurafesto mezonnyel, koztuk sci-fi es fantasy kategoriaval. A rendezveny motorjat a harmas hatar, mint helyszin adja, minden szlovak-osztrak-magyar makettezonek lehetosege van a sajat orszagaban megszallni es minimalis utazassal reszt venni a versenyen. Mivel harom orszaggal a nemzetkozi mezony adott, igy tovabbi orszagok makettezoi is jonnek minden evben. Az elso fenykepen a terkepbe szurt pontok mutatjak ki honnan jott, a jubileumi 10-ik rendezvenyen 17 orszagot szamoltunk. A cseh es lengyel reszvetel, valamint a nemet es olasz allandonak mondhato a rendezvenyen, a brit, francia es spanyol reszvetel valtozo.

MA5X 2013.04.24. 07:23:15

Bar eleg nehez lesz kideriteni szvsz, de a kozeptajon levo Sello nevezojerol lehet tudni valamit, hogy ki volt?

kabaman 2013.04.24. 07:25:11

@janos900:
Lehet, hogy rangos és nemzetközi, de én sem hallottam róla semmit. Nem is tudtam, hogy létezik... de MAC-nak hála mostmár tudjuk. Tudatlanok voltunk eddig. :-)

@MAC:
Köszi a cikket, a rendezvény bemutatása nagyon jól sikerült, a képek gyönyörűek, mindent elmentettem a gépre további tanulmányozás és nyálcsorgatás céljából. Feldobta a szerda reggelemet!

kabaman 2013.04.24. 07:26:53

Ja, majd elfelejtettem...
Honnan lehet tudni, mikor lesz jövőre? Mosonmagyaróváron még úgysem voltam soha...

sztyopper 2013.04.24. 07:46:28

@janos900:
1. Húsz éven keresztül nem érdekelt a makettező verseny, sőt igazából a makettezést is csak kezdő szinten űzöm.
2. Egy ilyen rendezvényre szakmunkás bérből igen nehezen tudtam volna eljutni. Még a nagy válság előtt is. Java részt itthon ülő ember vagyok, a világ működik nélkülem is.
3. Most, hogy lenne rá lehetőségem, a rosseb se tudta, hogy Mosonmagyaróváron emberek élnek, pláne, hogy rangos versenynek, kiállításnak ad otthont.

De kösz a leírást.

Petrow 2013.04.24. 08:52:18

Nagyon komoly képanyag, hogy volt időtök egyáltalán mást csinálni? :)
A grundos életkép a kisbusszal valami fenomenális, tényleg szinte megszólal.

@janos900: lehet, hogy elkeserítő, de attól, hogy valami hosszú ideje fut, és nemzetközileg ismert, nem garantálja, hogy minden, hobbit művelőnek evidencia, és az alapműveltség része. Én pl. bolond ifjúságomban a kilencvenes évek végéig maketteztem. Ez alatt kétszer hallottam a móvári kiállításról, egyszer 96-ban, egy kisvárosi makettkiállításon mondta valaki, hogy a makettjét nevezni fogja majd móváron is. A másik talán a Makett és Modell lapjain volt egy hirdetés, de arra sem teszem a nyakam.
Azóta néha napján olvastam 1-1 rövid beszámolót, illetve a makettinfón láttam egy-két hirdetést, többnyire ott is az előző évi rendezvény promóját.

Épp ezért jó, hogy pl. készült ez a blog-bejegyzés, mert enélkül a jelek szerint sok embernek még jó pár évig nem lett volna tudomása erről a rendezvényről, legyen az akármekkora volumenű.

kabaman 2013.04.24. 09:01:05

Legnagyobb sajnálatomra a sci-fi részleg képei nagyon-nagyon el vannak mosódva... :-(

janos900 2013.04.24. 09:12:29

Oke! Csak, ha belegondolok anno mit kilincseltem, hogy bekeruljunk a TV-k hiradoiba, meg mennyit nyilatkoztam. Na mindegy, ez van, legalabb most mar ismeritek. :) egy kis video riport:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OhJ5QAdk0Wo

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ANnJ8dz0JEU

MARNEUS 2013.04.24. 15:39:21

KÖszi mindenkinek a Komentet.

@janos900: Valószínűleg az lehet a probléma , hogy bár a Wargamerek többsége hallott a rendezvényről de elkönyvelte magában, hogy inkább makett kiállítás és verseny. Ezért inkább úgy gondolják , hogy Wargame figurával semmi keresni valójuk ott. Na meg azért tegyük hozzá , hogy az ott kiállított művek 90% meghunyászkodásra, gondolkodásra készteti az embert.

@kabaman: Köszi Kaba:) Sajna vannak elmosódottak is :( Viszont a Sci-fi rész nem is volt akkora volumenű mint az egyéb kategóriák. Azért voltak izgalmas és érdekes alkotások. Van rá esély , hoyg GD-n látsz majd párat.@MA5X:

@Petrow: Cselesen csináltuk ! Amíg mi Gerivel "bevásároltunk" addig az Oldalbordáink fényképeztek. Aztán meg átvettük a Stafétát :D

MAC

MARNEUS 2013.04.24. 15:44:20

@MA5X: Sajna szinte lehetetlen. Hacsak nem kérded meg a szervezőket. Egyébként az nekünk is nagyon tetszett :)Viszont nem csak az hanem a CMONra kirakott művek közül néhányat (Pillangó , Vonatra várva) élőben látni ...fantasztikus élmény!
Hasonlóan olyan alkotásokhoz amiket az FB-n vagy máshol már láttam , megosztottam:)
Pölö a Tank a Vízben és ugrálnak a gyerekek a vízbe a tankról.
@Petrow: Az pont az a Dio amit elöszőr az FB-n láttam és megosztottam..nem gondoltam volna , hogy látom "élőben".
@kabaman: Kb ugyan ekkor SZVSZ.

MAC

MA5X 2013.04.24. 18:15:38

MAC: sikerult felvenni a festovel a kapcsolatot. Minden evben megy a rendezvenyre, most is volt.
(de megnyugtato, hogy nem mas nevezte az o muvet :) )

janos900: legyszi ne ilyen kioktato modon. csak elveszed az emberek kedvet.

En is tudok a rendezvenyrol es en sem tudtam meg 1x sem eljutni ra. Alapvetoen 2 valasztasom van amikor rendezik: vagy a csaladot latogatom meg unnepek miatt (most pl husvet) vagy kockulok. Sorry, hogy inkabb a csaladot valasztom.

MARNEUS 2013.04.24. 18:28:25

@MA5X: Akkor ismerted a Festőt :D
nagyszerű ...egyébként milyen modell ???

janos900 2013.04.25. 10:58:51

@MA5X: Valamit itt nagyon felreertettetek. En senkin sem kertem azt szamon, hogy volt-e a rendezvenyen, megy-e, es ha nem miert. Mind egyszerre elkezdtetek szabadkozni, hogy miert nem voltatok. Eszem agaba se volt fejetekre olvasni, semmit. Egyszeruen meglepodtem azon, hogy hallomasbol sem ismeritek a rendezvenyt. Most mar kaptam valaszokat, es ertem miert. Tiszta sor, hogy Mosonmagyarovar az orszag legnyugatibb csucske, odautazni, meg eltolteni ott 2 napot, szallas, kaja, stb. az minden csak nem olcso mulatsag. Senkinek a kedvet nem akartam elvenni, senkit se marasztaltam el azert, hogy nem volt a rendezvenyen. Egyszeruen azt kepzeltem, hogy mivel a temaba vag, tudtok rola. Ha valakit ezzel megsertettem, akkor elnezest kerek!
En se jutottam el a rendezvenyre mar vagy 5 eve, pedig a szulovarosomban van, csak egyszeruen mindig pont a SALUTE-val van egy napon, vagy egy het elteressel, es az idekot.
A sci-fi, fantasy vonalat en minden erommel igyekeztem erositeni, meg az rpg.hu-n (lfg.hu), is mindig propagaltam, a Star Wars-ot is megtettem anno kiemelt kategorianak. Szerintem erdemes nevezni, mar csak azert is, hogy nepszerusitsetek a wargame hobbit. Csak azert, mert rendkivul magas a szinvonal szakmai szemmel, attol meg be lehet mutatni a munkaitokat egy rendkivul nagy kozonsegnek. Nem csak a versenyrol szol ez a dolog, hanem egy platform ahol szerepelhettek, az atlag latogatonak lovese sincs a szakmai szintekrol, azok a szep figurakat es jarmuveket nezik. A "nekunk tetszett" dij pont a kreativ otletes, friss dolgokra lett kitalalva.

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása