Vendég poszt.

SZERZŐ: MARNEUS 17:42

Üdv néked kedves Olvasó !

Mindenek előtt , Békés Boldog Karácsonyt kívánok neked és kedves Családodnak.

Régóta tervezzük már , hogy hívunk vendég Blogereket. Ez a mai napon teljesül is mégpedig Sztyopa Mester személyében aki megmutatja nekünk , hogyan is festette a Demigriff lovasság arany részeit. Remélem a jövőben több vendég Bloger is megfordul majd nálunk de nem is szaporítom tovább a szót, fogadjátok nagyon sok szeretettel Sztyopát (aki mellesleg tud festeni ).

MAC

 

Hogyan készült a Demigriffek páncélzata

Először is köszönetet szeretnék mondani a TMT tagságnak, hogy publikálhattam a blogjukban a cikkemet.

Másodszor döbbenet, hogy milyen rövid lesz a cikk, ezért próbálok majd pár viccet közbeszúrni két lépés között.

Na szóval egy-két ember érdeklődött, hogy hogyan festettem a véletlenül díjazott Demigriff lovag osztagom (ha valaki nem tudná Warhammer Fantasy Empire szekciójának legújabb egysége). Mikor még kérdezősködtek még nem volt díjazva, de úgy látszik a zsűrinek is tetszett, bár őszintén megmondva nem egy hatalmas trükk az eset.

Akkor vágjunk is bele.

1.lépés

A fényképen nem látszik (bocsánat a talpon látszik), de feketével alapoztam a bemutató darabot (asszem egy kápolna nevű GW tereptárgy egyik szobra, amit nem ilyenre fogok kifesteni), majd utána következett egy réteg vallejo game color brassy brass (72058) nevezetű többek által nem kedvelt réz szín.(nő és busz után ne fuss, mindig jön a következő

DSC02140.JPG

2. lépés

Bemostam az egész cuccost vallejo marron brown inkkel(72092), majd hőlégfúvóval felgyorsítottam a száradást. Ez a nem látszik a képen, mert nincsen három kezem (kamerázni, hőlégfúvózni, figurát tartani).(Egyik barátom mondta, hogy azért jó a házasság, mert olyan gondokat is meg tudtok oldani közösen az asszonnyal, ami addig soha nem volt)

DSC02145.JPG

3. lépés

A figura nagyját visszafestettem az első lépésben használt híg réz színnel. Lényeges hogy híg legyen, kicsit üssön át rajta a bemosó. Hogy miért azt nem tudom, nem vagyok gyakorlott festő. :)  Én így csinálom és slussz. Nekem van egy csomó mozdulatom festéshez, amit magam sem tudom megmagyarázni.  Ha van jobb trükkötök inkább azt használjátok.(a munka nemesít, a lapátnyél hólyagosít)

DSC02150.JPG

4. lépés

A figurát elkezdem világosítani fény irány felé (ami nem mindig jön össze) vallejo modell color brassal (70801). Én ezt használom arany helyett. Amikor vettem ez olyan szép sárgás vót, az arany színek nem jöttek be. Ez a réteg is híg legyen szép átmenetet köll csinálni nincs kecmec.(kedvenc Kaposvár városi legendám: Valahol volt egy műhely és ott dolgozott egy inas gyerek. Az idősebb szakik állandóan szívatták őt. Az volt a feladata, hogy a többieknek neki kellett hozni minden reggel teát. No, mindegy eljött a felszabadulás ideje levizsgázott a tanonc, és odament hozzá a legidősebb mester: - Édes fiam, mivel már nem vagy tanuló és fiatal segédúr lett belőled, többet már nem piszkálunk téged. Erre a tanonc: - Rendben mester, ha már ilyen rendesek, akkor én meg többet nem huggyozom a teájukba)

DSC02158.JPG

5. lépés

Szintén fényirányban tovább világosítom a fentebb használt brass(„arany”), és vallejo gunmetal(72054) 1:1 arányú keverékével. Milyen érdekes, hogy a végeredményen fel sem tűnik mennyit szórakoztam a festéssel (amihez elég lenne egy alapszín, bemosás, szárazecset kombó azt jóvan). (azt tudjátok milyen a Harmat fröccs? Megtöltöd a poharad borral, a szódát meg elnyomod a pohár felett. Ami ebből belehull a pohárba az bőven elég a borba)

DSC02161.JPG

6. lépés

Ez igazából a legfontosabb lépés. Ez nélkül az első öt lépés semmit nem ér.

Az egészet lefújod matt lakkal. Én erre a célra pébéo matt warnish-t használok. nem szürkül, és nagyon bemattol tőle minden. (banyek elfogyott az összes viccem)

DSC02166.JPG

Igazából ennyi is volna az egész történet. Nem ördöngösség, és remélem, valaki hasznára is válik. Ha esetleg szeretnétek még megtudni, hogy mást hogyan festettem ki, írjatok, jelezzetek nyugodtan.

Szokás szerint ide kéretik biggyeszteni a kérdéseket , kritikákat, véleményeket és mindent amit fontosnak véltek!


MAC

2012 dec. 24

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr764980299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztyopper 2012.12.26. 11:26:50

Hát nem erősségük az embereknek a hozzászólás. :)
Köszönöm, hogy színesíthettem a blogotokat.

Cs@tLós 2012.12.26. 22:56:20

Hejj, most tévelyedtem erre, Sztyopa, köszönöm a leírást, lehet, hogy ideje 1-2 vallajo színt is beszereznem, nagyon tetszik ez az összkép. Én szeretem a gw-set is, lizzikhez plö sztem jól illik, de pont most rendeltem 1 kápolnát én is (azt hittem, hogy képzelődök amikor megláttam a figurát, mondom áhh, biztos nem a kápolnás szobor) és vmi ilyesmi aranyat akartam alkalmazni rajta. Igen, tényleg rosszul lett díjazva a demigriff egységed, aranyat kellett vna hogy kapjon :p (hozzáteszem, hogy nem tudom, hogy mi nyerte végül az aranyat, csak beleszerettem a griffekbe, csak ezért írtam).

Ja, aranyosak voltak a poénok!

sztyopper 2012.12.27. 09:49:49

@Cs@tLós: Kösz szépen koma.

Griffek: A zsűrinek igaza volt a végét elkapkodtam, úgyhogy nagyon jó volt az az ezüst is.
Érdekes a szobrot meg azért választottam, mert jó nagy darab volt felületre, így talán a nagy csillogás mellet jobban látszottak az átmenetek fényképezés után.
Vissza fogom festeni a szobrot kőszobornak, szerintem sok lenne a kápolnán az arany.

MARNEUS 2012.12.29. 08:54:40

@sztyopper: Sajna mostanában mi sem kapunk sokkal több Komentet :(. Mindenesetre a cikk jó gratula és várjuk a következőt !
A szobrocskát meg megérdemelted szvsz !

MAC

sztyopper 2012.12.29. 11:13:44

@MARNEUS:
Kösz csak egy gáz van, hogy ha az embefija nem írja meg miről szeretne hallani, akkor nem tudok miről cikket írni. Szerencsém volt, hogy ezt kérték, ezért csináltam róla tutorialt.
Viszont lehet a Venerable dreadnoughtomat végigfényképezem a készülés fázisaiban, talán abból is össze tudok hozni valamit.

Transferatu 2013.01.01. 12:39:41

Sztyopper, szerintem remek a cikk, bocsi hogy eddig nem kommenteltem! :)
Valóban megcsappant a kommentelés felénk, de ez bizti azért van, mert elszoktak az erre látogatók az erre látogatásról. Ritkábban posztolunk, gondolom ez a sorvadás oka.
Szeretnék én is így "nem tudni festeni", mint te! :D
BUÉK egyébként is! :D

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) Fantasy (7) fantasy (1) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása