HoldfényCon és Hobbit the Unexpected Journey...

SZERZŐ: goblinpirate 12:59

Üdv Mindenkinek!

Először is sűrű bocsánat kéréssel tartozom mindenki felé, főleg TMT-s kis pajtásaim felé, kicsit eltűntem az utóbbi időben.

Hobbit

Első körben azt szerettem volna ha a cikk a Hobbit bemutatódoboz életre hívását követi végig, de mivel csak a legelején fényképeztem, ezért ezt el is vetettem, és módosítottam úgy, hogy csak érintőlegesen beszélek róla.

Az egész úgy kezdődött hogy a Wargammers-ből felhívtak hogy lenne-e kedvem nekik kifesteni egy Hobbit the Unexpected Journey dobozt, ami utána az enyém lesz, mivel a doboz tetszett, meg jóban is vagyunk, természetesen igent mondtam nekik, ők is örültek, meg én is :D.

Annak rendje és módja szerint el is hoztam a dobozt és ki is festettem őket, a kobold/goblin valamik festésétől a falra másztam kb a végén már, a törpöket viszont élmény volt festeni, mindegyik egyedi ugyebár.
Személyes véleményem szerint a modellek nagyja igaz egybe öntött, mégis szépre ki lehet őket festeni, ha az ember fia odateszi magát, és nem kapkodja el, szemekkel lehet megszenvedni, egyszóval jó kis doboz :).



Figurák kidolgozottsága : 4 pont
Ár - érték arány: 3,5 pont
Tartalom: 4 pont
Élményfaktor: 4 pont


Eléggé el voltam havazva, így csak Pénteken szállítottam le a dobozt, személyesen felvittem a srácoknak az offline boltba, Szombaton HoldfényCon-on találkoztunk, a csúszás ellenére is elégedettek voltak vele, aminek én nagyon örültem.

HoldfényCon

Régóta nézek animéket, viszont még egy Con-on sem voltam az utóbbi években, Adrinak átadtam a Fairy Tail lázt, úgyhogy nem volt nehéz rábeszélni hogy menjünk már el HoldfényCon-ra, úgy cakk um pakk érdekelt a rendezvény, plusz azért felkeltette az érdeklődésem a festőverseny is, ugye nálam a festés áll az első helyen.
Ezeket összegezve, ott volt a helyünk :).

Előtte lévő 2 napban nem nagyon aludtam, körülbelül 40 órát voltam ébren, és sacc 3-4 órát aludtam, 3.50kor "keltünk", hiszen csak Adri aludt, én festegettem, összecuccoltunk, apósjelölt kidobott minket a paraszt elosztóhoz (Pécsi buszpályaudvar), 5-kor indult a busz és megindultunk felfelé :).
9 után értünk fel, jegyvétel, metró, elég gyorsan kiértünk, Széll Kálmánnál pont ellenkező irányba indultunk, ergo nem a Mammut felé, de Google térkép a barátom, úgyhogy hamar megtaláltuk a helyszínt is.

Bejutással voltak problémáink, ugyanis vendéglistások voltunk a Wargammers által, hálás köszönetem utólag is a srácoknak, viszont magán a listán nem szerepeltünk, úgyhogy volt telefonálás mindenfelé hogy mit kezdjenek velünk, aztán jött egy csajszi és elintézte annyival : " Wargammers? Mehetnek" :D.
Bejutottunk, egyből arcon is csapott minket a sok szín, ruha, shop, azt se tudtam hirtelen hol vagyunk, szerencsére megtaláltuk a Wargammers-es asztalt, Áron is odaért utána, úgyhogy megbeszéltük a dolgokat, megköszönték a munkám, viszont a Hobbitos bemutatóból semmi nem lett sajnos, mert nem jutott asztal hozzá, ezt őszintén megmondom, nagyon sajnáltam, mert le szerettem volna fényképezni őket, meg szerettem volna ha a jelenlévők látják őket akció közben, biztos vagyok benne hogy sok embert érdekelt volna.

Jó pár barát/haver ott volt, úgyhogy szép sorjában mindenkivel beszélgettünk egy kicsit, közben én beneveztem a festőversenyre a 2 nevezésem, egyik a Khador Kommander Kratikoff volt, én csak Kommander Katinak hívom, és a tavalyi GD bronzos bonctermes diorámáról megszökött McMourning csapatom.
Utána körbenéztünk, kuncogtunk a cosplayeken, legtöbbször azért mert felismertük, vagy éppen azért mert az illető viccesen játszotta a szerepét, itt megemlíteném Darth Vadert, aki elég sok poént tolt, csak Darth Gabinak hívtuk, és Boba Fett-et említeném meg akit pedig a becsekkolásnál kaptak el hogy mutassa a karszalagját, ami ugye be volt kb építve a ruhájába, és frappánsan " Akkor mi a faszért engedtetek be 7x és ki 6x" mondattal illette a biztonságiakat, ami poén volt, főleg a szituáció miatt.

IMGP4920_.JPG

IMGP4922_.JPG


IMGP4967_.JPG

IMGP4975_.JPG

Elég sok szuvenír volt, a pénztárcám viszont asztmás volt a sok portól, így hát beiktattunk egy Erste automatát és egy ebédet, Bálint pajtimmal( Ogen), aztán suhantunk vissza a buliba.
Először is szuvenírnézőben voltunk, én magamat megleptem egy Batman-es pólóval, ami kicsit darkos beütés, Sin City látványvilága jut eszembe róla ha ránézek, egyszóval cool.
Adri pedig kapott egy szárnyas Steampunk nyakláncot, fogaskerekekkel meg amit akartok, úgyhogy mindenki örült mint majom a farkának :D.
Közben Geriékkel  is összefutottunk, csorgattuk kicsit a nyálunkat a kiállítására aztán mentünk tovább.

IMGP4934_.JPG

IMGP4984_.JPG

IMGP4996_.JPG

IMGP4999_.JPG

Ezután kicsit beszélgettünk megint, aztán átnéztünk a Cosplay versenyre, voltak nagyon igényes kivitelezések.
Volt két srác, az egyik egy világító szemű kutya volt, ami kb 10.000 szőrszálból állt, a másik egy sárkány volt, 1000 pikkelyből, mozgatható szárnyakkal, készen voltunk tőlük, egyébként ők nyertek.
De rajtuk kívül volt Assassin Creed, Bioshock, DragonAge, meg amit akartok.

IMGP4966_.JPG

Utána visszanéztünk a D csarnokba, leültünk a festős asztalhoz, nagy nehezen rábeszéltük Adrit hogy fessen egy űrgárdistát, végtére is engedett, szépen nekiállt, én adtam az instrukciókat, meg Macal is, közben már nagyban ment a festések bírálása, úgyhogy én kb már az aggódás fázisában voltam, de eldöntöttem már rég hogy esélytelen vagyok, de azért aggódtam :DD.

Utólag kiderült hogy a helyben festett figurákkal is lehetett nevezni, megkérdeztem Adri munkája befér-e vagy már késő, Csv mondta hogy sajnos lecsúsztunk, de azért megnézte a figurát, megdicsérte Adrit hogy ügyes, Wolfi is felfigyelt, elkérte a figurát, megnézték, közölte hogy van 15 percünk hogy a talppal és a hátizsákkal kezdjünk valamit, de különben nagyon jó és itt a helye.

Uccu neki, Adri festett mint az állat, én meg bátorítottam,nyugtatgattam hogy ne robbanjon fel :D.
Külön köszönet Hooligan-nak akit nyaggattunk folyamatosan hogy a hajszárítóval segítsen rá a száradási folyamatra nekünk :D.

Végtére is elkékült a figura (sacc 50 perc összidővel), úgyhogy vittem is a zsűrinek hogy szemrevételezzék, tetszett nekik, megkérdezte Wolfi hogy tanítgattam-e Adrit előtte, természetesen igen, az alapokra, mondta hogy ügyes és hogy kössem fel a gatyám mert 1 év és lesz félnivalóm, aminek én nagyon örültem, és azóta is dagadok a büszkeségtől, plusz természetesen hálás vagyok Wolfinak, Csv-nek, Ubinak és a többi zsűrinek, Lokinak és mindenkinek aki bátorította, mert nagyon kellett neki.

IMGP5021_.JPG

Helyben festett kategóriában aranyat kapott, és egy jól kinéző figurával lett gazdagabb, annyira örült neki, hogy el is sírta magát, büszke vagyok rád kicsim :).


IMGP5019_.JPG

Aztán odahívtak külön, azért hogy megbeszéljük hogy a Mcmourning nevezésem kilőjük a sorból, mert tavaly GD-n nyertek már, igaz diorámával együtt, de ez a helyzeten nem változtat, sejtettem amúgy hogy ez lesz, akartam vinni a Nicodem bandát is, de ők előtte nap nem bírták a pesti utat, rossz dobozba tettem őket, és Mortimer és Eddie elhagyta a kezét, köpeny megkopott stb, téptem a hajam kb, de hát ez van.
úgyhogy közösen megdumáltuk hogy akkor ez a csapat diszkfalifikálva mert nem lenne korrekt a többiekkel szemben, ezzel teljesen egyet is értettem  mert jogos volt.

Ettől függetlenül meg lett dicsérve a csapat, hogy egyébként abszolút első hely mert nagyon ott vannak a szeren, ennek azért örültem, mert 2 zsűri szerint is jók :).
Kommander Kati maradt bent, őt nem tartottam annyira esélyesnek, ugyanis volt egy szamuráj nevezés ami nekem nagyon tetszett és jobbra tartottam Katinál. Így meg is lepődtem az arany helyezésén, Fantasy hős kategóriában, kaptam egy képzeletbeli tockost Wolfitól mert a talp gyengébb volt és nem raktam display base-re, amit megmondok őszintén, nagy sietségben nem raktam be itthon :P.
Egy remek Andrea figurát nyertem, aminek nagyon örülök, köszönöm utólag is a bizalmat a zsűrinek.
Jó dolognak tartottam hogy családias légkörben minden nevezésről elmondták mi a pro és kontra, természetesen GD-n erre utólag van csak lehetőség magánban, de nyilván a méretek nem egyeztek, a lényeg hogy ez nekem sokat jelentett.IMGP5018_.JPG

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, tombolnak bennünk az élmények azóta is, úgyhogy jövőre is ott a helyünk, Adri pedig már most GoldenGobbó lázban ég ;).


További képek:

https://plus.google.com/photos/108815255237549092407/albums/5879720661607183169?authkey=CMmQkqC2ndi7HQ

2013 máj. 20

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr655140644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MA5X 2013.05.20. 13:24:14

Grat az helyezesekhez.

Es kepek kozott orommel latom, hogy masok is FairyTail fuggok :D (legalabbis 1 Natsu / Juvia / Erza cosplay-t felfedeztem)

M.

goblinpirate 2013.05.20. 13:31:33

Köszi! :)

Igen, direkt vadásztuk a Fairy Tail-eseket :DD

MARNEUS 2013.05.20. 13:46:21

Gratula a helyezésekhez mindkettőtöknek :D
Külön öröm , hogy Adrit láthatjuk indulni GG-n :D
AJó lett a beszámoló ....csak tessék a bejegyzéseidet sűríteni és többet írni !

MAC

goblinpirate 2013.05.20. 13:51:20

Köszi!

Igyekszem majd sűrűbben blogolni ezentúl !

sztyopper 2013.05.20. 16:00:28

@goblinpirate: Grat mindkettőtöknek.

Lehet én is csinálok, valami házilag ekecselhető dísztalpakról kis rövid szösszenetet.

sztyopper 2013.05.20. 16:01:03

@sztyopper: Bár nem tudom volna e rá igény.

Cs@tLós 2013.05.20. 17:15:36

Honnan lehet az ilyen rendezvényekről értesülni? Főleg, hogy volt pacsmagverseny is, lehet, hogy bekukkantottam vna én is. Inkvin volt ez hirdetve?

Amúgy a GG-n nem lehetne ilyen helybenfestős kategória? Lekötne amíg szétizgulom magam az előre odavitt figuráim zsűrizéséig :D

Grat a helyezésekhez!

Cs@tLós 2013.05.20. 17:16:37

@sztyopper: Van! 1 strigula máris mehet személyemben. Most kezdenék bele nagyobb volumenű dísztalpakba, de azt se tudom, hogy hol kezdjem...

goblinpirate 2013.05.20. 17:33:40

@sztyopper: Köszi mester ! :)

Dísztalp téma az mindig jöhet, én is most szeretnék komolyabban nekiállni a témának, szóval engem is érdekel.

@Cs@tLós: Köszi! inkvizítoron meg volt hirdetve a dolog, meg Wargammers hírlevélben is, meg ha van Facebook-od, ott is a nagyobb rendezvényeket meg lehet találni jó eséllyel.

Az a baj hogy GG-n már így is sok kategória van, nem tudom mennyire kivitelezhető.

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) Fantasy (7) fantasy (1) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása