Stílus-gyakorlat

SZERZŐ: Transferatu 23:45

Üdv mindenkinek!

Eléggé lehalkultunk a közelmúltban, mindenki benne van az élet sűrűjében, emiatt a nagy csend. Míg készülnek a következő lépések az eddig feldobott postokból - amihez kis türelmeteket kérjük - addig kis vigaszdíjként (már aki értékeli) álljon itt néhány kép, ami bár nem modellezésről/festésről szól, de a táblás játékokhoz e nélkül is kapcsolódnak.

Egészen pontosan a WH40K, de mééég pontosabban a méltatlanul eltemetett Inquisitor játékhoz köthetjük, már amennyire a Dark Heresy RPG-t tekinthetjük az Inquisitor örökösének - bár nem táblás a játék.

Ha valaki nem ismeri, a Dark Heresy-ben inkvizítori ügynököket személyesít meg a játékos, ami a WH40K-ban a Grey Knights elit egységeiben található figurák egy részét öleli fel - hogy be tudjuk lőni (sanctioned psyker, preacher, warrior acolyte, assassinok, és még néhány a táblán eme sereg alatt ki nem jött figura), ám nem a csatamezőn, hanem egyfajta nyomozós/horroros felütése van a játéknak, mint alapvetően az inkvizítor sem a csatamezőre termett elsődlegesen, hanem egyfajta vallási titkosügynök - röviden.

Nos, Ferreus a mesélőnk (ki más lenne, mint egy veterán káosz-játékos?), MAC-en és magamon kívül mást nem nagyon ismerhettek a társaságból, így nem is ragozom a felállást, térjünk hát a képekre és a karakterekre. Fölös szabadidőmben - nem csak hobbiként hanem gyakorlás/referencia-gyártásként is - lefirkantottam a partit. Egy assassin még hiányzik, de csak elkészül valamikor...

Lássuk.

Mellar Stormreach, guardsman

Nem fogjátok kitalálni, de ez MAC karaktere. "Először lőj, aztán kérdezz" birodalmi bölcselet elsőrangú alkalmazója, Cadia-i Rambo-jelölt. A teljes arzenálból hiányzik pont a trademark fegyvere, a gránátvető, az összes többi fegyvere rajta van a képen...

Az arca, szeme nem mutáció - azért minimum megpörkölték volna belépéskor - hanem testfestés és kontakt-lencse/kiberszem, a szülőbolygójának jellegzetes viselete (legalábbis ezt dobta ki induló megjelenésnek, és gondolom ha ilyen extrém megjelenéssel nemhogy túlélte, de be is sorozták, akkor ez feléjük elfogadott divat - nagy a galaxis)


Nethyr Wierdeneum, psyker

Az enyhe albinizmussal - és fanatikus hittel - megáldott pszikerünk egy spacehulk túlélője, amolyan "Bolygónevehalál" vörös kislánya az űrben, csak psziker - és nem kislány. Az inkvizíció talált rá, és miután nemcsak hogy túlélte élete (addigi) nagy kalandját, de értékesebbnek is találták annál, hogy a császár reggelije legyen, ezért nyert egy felvételt a Terra-i Roxfort-ba (és jobb volt mint Harry P). Ezek után egy inkvizítor alá sorozták be.

(bocsánat a sok hülyeségért, biztos késő van)

 

Severus, arbitrator

Csapatunk nyomozója és törvényőre, mixelve "Csáknorrisz"-t (a Walkerből) a Warhammer 40K-val. Mosolyogni azért még tud, erre még gyúrnia kell, és persze szerezhetne egy kalapot is. A Western vonulat mellett természetesen az arbitratorok szellemi ihletője is megjelenik nyomokban a ruházaton, vagyis Judge Dredd, akitől az arbitratorokat mintázták - hivatalosan is elismerten, ha jól tudom.

 

Gausto Quasarus, tech-priest

Ez a mechanizált Télapó vagyok én a játékban, buhera-szeretetem itt is megjelenik.

Eme tech-priest életének fél évszázadát egy felderítő flottában élte le (egészen pontosan a plazma-reaktorok karbantartó részlegében), majd derült warpból a villámcsapásként elragadta az inkvizíció, követve a Császári Tarot útmutatásait.

Nagyjából így néz ki, még egy csápja hiányzik, ami a bal válla mögül indul és egyébként is kisebb, mint a többi - no és persze még vagy három fegyver, mert alkalmazkodni kell ugye a különböző harci szituációkhoz. :D

 

Nos, hát ez lenne a partink az Inkvizíció - és természetesen a Jóistencsászár nevében.

Remélem tetszenek a képek, és kapunk még ezek után egy kis türelmet, hogy bloghoz méltó és blog-tematikájú képeket töltsünk fel ide.

 

Üdv:

T

2011 máj. 16

Címkék: dark character heresy acolyte

A bejegyzés trackback címe:

https://tmtmanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr282909907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2011.05.17. 08:08:04

Nagyon átjön a hangulat a képeken! :-) Lehet, kezdem megismerni MACet, egyből kitaláltam, h csak az ő karaktere lehet az első :-D

Transferatu 2011.05.17. 10:01:27

Örülök hogy hangulatosnak találod a képeket! Sokat tököltem rajta, hogy a WH40K melyik korszakához igazítsam a stílust - mármint ami a formavilágot, és nem a vonalvezetés/színezést illeti. Maradtam valamelyest a mostaninál, csak itt-ott nyúltam vissza régebbi megoldásokhoz. Ehhez a comic-osabb megvalósításhoz meg ezek az egyszerűbb dolgok illettek, ezért nem annyira részletgazdag, mint amennyire a 40K. Ráadásul a karaktereinkre (kivétel a tech-priest) még nem jellemzőek a protézisek, így a klasszikus orrba-szájba csövek egyenlőre még hiányoznak.
MAC, hát igen, a lendületes crusader archetipus (életben is) úgyhogy valószínűleg már elég jól ismered. :)

MARNEUS 2011.05.17. 10:54:20

Nagyon állat lett minden . A képek és a Post is :-)

MAC

Transferatu 2011.05.17. 11:07:40

Köszönöm, mester, igyekszem! :D

kabaman 2011.05.17. 19:00:58

Nagyon igényes rajzok, és látszik, rengeteg energiát fektettél beléjük. Egy magyar terepasztalos web-zine indítása esetén azonnal vennék tőled vagy 20 ilyen grafikát a magazinba.

Nagyon állat a cikk is, így tovább, és jó játékot!

Transferatu 2011.05.18. 10:45:38

Hú, hát köszönöm szépen, ez igazán jólesett!
Kár hogy nincs ilyen web-zine, egyrészt szívesen rajzolnék még ilyesmiket, másrészt jól jönne a honorárium... :)

TMT MANUFAKTURA

A TMT Manufaktúra egy baráti társulás, amely egyedi figurák megtervezésével-kivitelezésével-festésével foglalkozik, ezenfelül tereptárgyak és terepasztalok készítésével.A blogunk célja, hogy minél szélesebb körben ismertek legyünk, hogy berobbanjunk a köztudatba, és természetesen hogy nyomon követhetőek legyenek a munkáink.

Tagok:

Bíró Sándor alias Transferatu (az első T): Grafikus tervezés, szkrecsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat. Beteg elménk által megálmodott világot Ő veti papírra.

Boros Tamás alias MAC(az egyetlen M) : Konvertálás, szkreccsbuild, tereptárgy készítés és minden egyéb kézügyességet megkívánó feladat.

Tombi Tibor alias Tippi (az utolsó T) : Festés

Címkék

2011 (1) 2012 (1) 2013 (1) 2014 (5) 2015 (1) 2016 (3) 2017 (1) 40k (9) A (1) acolyte (1) angel (1) art (1) átvezető (7) baráti (2) beach (1) bemutatkozás (1) Bemutató (1) bike (1) brainstorm (1) character (2) Címkék (2) CMON meghívó (1) conversion (11) convert (7) counters (2) daemon (2) dark (1) day (1) deathskull (3) deff (2) diorama (6) dread (2) dreadnought (1) dwarf (1) DZC (4) épület (9) eszköz (1) évkezdő (1) fallen (1) fantasy (1) Fantasy (7) festés (9) flames (1) games (1) gamesday (6) grafika (2) green (9) greenstuff (2) heresy (1) ismertető (3) jam (1) Khador (5) kicsomagolás (2) kitbash (17) Kommentár nélkül (1) konvert (12) KOW (1) közös Cikk (1) malifaux (7) MalifauxJam (2) Móvár (2) nemzetközi (2) nurgle (1) of (1) ogre (1) ork (8) paint (6) painting (3) reklám (1) renowar (1) stuff (3) styrol (18) szabály (1) szkreccs (14) szpííd (2) talp (1) terrain (2) terv (6) törpe (3) Tutorial (7) Uj játék (4) Új játék DZC (3) unclean (1) verseny (9) waagh (1) war (1) warhammer (14) Warmachine (5) western (6) ww2 (2) Címkefelhő

Friss topikok

süti beállítások módosítása